0

Gyomorégés étkezés után

A szegycsont mögötti, néha torokba is kisugárzó égő érzés bizonyára nagyon sok ember számára ismerős. A kutatók szerint a fejlett országokban minden negyedik lakos havonta legalább egyszer érez gyomorégést étkezés után. Sajnos sokan egész napon át szenvednek e kellemetlen tünetektől, és mégsem tesznek érte semmit.

Nem ad okot aggodalomra, ha csak néha ég a gyomrunk, hiszen az efféle gyomorégés étkezés után jelentkezik a legtöbbször. Egy-egy nagyobb lakmározás, italozás és rengeteg zsíros étel fogyasztása okozza az alkalmi gyomorégéseket. Probléma akkor van, ha ezek a tünetek egyre gyakrabban fordulnak elő (sokszor látszólag ok nélkül), hiszen a kóros gyomorégés emésztőrendszeri problémákat is magával vonhat.

Gyomorégés étkezés után

Gyomorégés étkezés után

A gyomorégés kezelésére nagyon sokféle gyógymód létezik, és hovatovább egyre több jelenik meg. Ám akkor kerülhető el legbiztosabban a gyomorégés, ha egyszerre kevesebbet eszünk. Manapság számos tévéműsorban és reklámban hallhatunk az egészséges életmódról és a helyes táplálkozásról. Sajnos ezeket többnyire elengedjük fülünk mögött, és csak akkor térünk észhez, amikor már túl késő.

Összegezve tehát a gyomorégés étkezés utáni megjelenése nem szokatlan tünet. Ha csak időnként tapasztaljuk ezt, nem kell komoly betegségre gyanakodnunk, ilyenkor csupán a túlterheltségtől ég a gyomrunk. Akkor beszélhetünk problémáról, ha a tünetek gyakorivá válnak vagy állandósulnak. Ilyenkor tanácsos mielőbb szakértőhöz fordulni.

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés okai Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024