0

Gyomorégés az első trimeszterben

A terhesség a legtöbb nő életében a legszebb időszak, azonban a gyomorégés, hányinger sokak életét keseríti meg. Gyomorégés az első trimeszterben leginkább a hormonális változások miatt alakul ki. Ilyenkor a szervezetben működő hormonok lazítják az izmokat, így a gyomorszáj körüli izmokat is, ennek tulajdonítható a reggeli vagy akár az egész napon át tartó gyomorégés.

Minden várandós a gyomorégést az első trimeszterben másképp küzdi le. Leginkább az étkezési szokások megváltoztatásával lehet tenni ez ellen. Fontos, hogy csak kis mennyiséget együnk egyszerre, és ha arra van szükség, akkor akár naponta öt-hat alkalommal is étkezzünk. Minél kevesebb étel jut ugyanis egyszerre a gyomorba, annál kevesebb az esélye annak, hogy a fölösleges sav vagy az étel visszaáramlik a nyelőcsőbe.

Gyomorégés az első trimeszterben

Gyomorégés az első trimeszterben

A gyomorégés az első trimeszterben könnyedén kordában tartható olyan élelmiszerek fogyasztásával, melyek felszívják a savat. Ilyenek lehetnek a különböző kekszek vagy a szárazabb ételek. Több kismama is állította, hogy segített neki ilyenkor a kóla-keksz párosítás is, bár tény, hogy mindenki másra reagál. Azonban ha súlyosabb a probléma, akkor érdemes vele felkeresni egy orvost, aki akár enyhe gyógyszert is felírhat.

Bár kellemetlen a gyomorégés az első trimeszterben, azt elmondhatjuk, hogy általában az első pár hónap lejártával ezek a tünetek mérséklődnek, és sok esetben teljesen el is múlnak.

  
Iktatva: Gyomorégés terhesség Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024