0

Gyomorégés csillapítása otthon

A gyomorégés, mely a túlzott savtermelődés hatására alakul ki szervezetünkben, egy nagyon kellemetlen dolog, ám jó ha tudjuk, hogy a gyomorégés csillapítása otthon is lehetséges. Kerüljük a sav elleni gyógyszereket, inkább próbáljuk természetes úton csillapítani a kellemetlen tüneteket, és ha gyomorsavunk bio módszerek hatására sem szűnik meg, csak akkor folyamodjunk gyomorégés elleni gyógyszerekhez.

A gyomorégés csillapítása otthon azzal kell hogy kezdődjön, hogy elgondolkodunk azon, mely ételekből fogyasztottunk sokat az utóbbi néhány napban, és próbáljuk megkeresni azt az élelmiszert, mely felelős lehet a gyomorsav kialakulásáért. Gyomorsav számos élelmiszertől, folyadéktól alakulhat ki. A leggyakoribb gyomorégést okozó egészségtelen anyagok a cigaretta, alkohol és kávé, de ezeken kívül számos már élelmiszer is okozhat gyomorégést. Ilyenek például a túltartósított élelmiszerek, az agyoncukrozott üdítőitalok és sok más, a szervezetre káros félkész élelmiszer.

Gyomorégés csillapítása otthon

Gyomorégés csillapítása otthon

A gyomorégés csillapítása otthon tehát kezdődjön azzal, hogy kiiktatjuk az egészségtelen tápanyagokat étrendünkből, és megpróbálunk egészséges és természetes élelmiszereket fogyasztani. Amit csak lehet, próbáljuk saját magunk megtermelni, s ha ez nem lehetséges, inkább olyan termelőktől vásároljunk élelmiszereket, akik saját maguk termelték meg ezeket.

A gyomorégés csillapítása otthon házi praktikák segítségével is lehetséges. Nagyon jó gyomorégés csillapító növény például a kamilla, a bojtorjángyökér, cikória, kakukkfű és ibolyalevél. Ezekből nagyon finom teák főzhetőek, és nem csak a gyomorégést csillapítják, hanem számos más jótékony hatással is bírnak a szervezetre.

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés kezelése Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024