0

Gyomorégés időjárás hatására?

A gyomorégés sok ember életét megkeseríti. A szervezet túlzott gyomorsav termelésének hatására erős, égető fájdalmat érzünk gyomrunkban és nyelőcsövünkben. Gyomorégés időjárás hatására is kialakulhat, főként az erre érzékeny egyéneknél. A levegő páratartama, hőmérséklete, az időjárás váltakozása megviselheti szervezetünket, és nemcsak reumatikus panaszokat okozhat, hanem egyéb más kellemetlenségeket is.

Ha a gyomorégés időjárás hatására alakult ki, igyekezzünk természetes gyomorégés csillapítókkal enyhíteni a tüneteket, és ne gyógyszerek szedésével. Az időjáráson sajnos nem változtathatunk, életmódunkon és étkezési szokásainkon viszont igen, melyekkel nemcsak a gyomorégés, hanem számos más betegség is kordában tartható.

Gyomorégés időjárás

Gyomorégés időjárás

Gyomorégés időjárás hatására általában olyankor jelenik meg, amikor hirtelen lehűlések és meleg frontok váltogatják egymást, vagy a levegő páratartama megnő. Ilyenkor a panaszokat enyhíthetjük gyógyteákkal. Például a kamillatea nagyon jót tesz a gyomornak, és csillapítja a gyomorégést is, ha egy kis frissen facsart citromlevet is öntünk bele, a jótékony hatást megduplázhatjuk.

Gyomorégés időjárás hatására enyhíthető még vízzel, tejjel és almaborecettel is. A fokozott folyadékfogyasztás a gyomorégést visszaszorítja, és segíti emésztőrendszerünket, hogy visszatérjen a normál kerékvágásba. Kerüljük ilyenkor az alkohol, cigaretta, kávé és savas ételek fogyasztását, mert ezek is nagyban hozzájárulhatnak a gyomorégés kialakulásához.

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés okai Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024