1

Gyomorégés idegi alapon

A gyomorégés egy olyan kellemetlen tünetegyüttes, mely az emberek nagy hányadát érinti. Az egészségtelen táplálkozás, a mozgásszegény életforma és stresszes életmód rányomja bélyegét egészségünkre, s ennek hatására beindulhat a túlzott gyomorsavtermelés, melynek hatására égető érzést érzünk gyomrunkban, rosszabb esetben nyelőcsövünkben is. Gyomorégés idegi alapon is megjelenhet, hiszen a legtöbb betegség kiváltó oka nem más, mint a stressz.

Ha a gyomorégés idegi alapon jelenik meg, semmiképp se próbálkozzunk gyógyszerekkel, mert ezek nem fogják hosszú távon megoldani a problémát. Próbáljuk meg inkább természetes úton kiküszöbölni a bajt. Kezdjük először is azzal, hogy találjuk meg a probléma forrását, majd próbáljuk meg ezt kiküszöbölni életünkből.

Gyomorégés idegi alapon

Gyomorégés idegi alapon

Ha a gyomorégés idegi alapon jelent meg, először is űzzük ki életünkből a romboló stresszfaktorokat. Pihenjünk sokat, meditáljunk, és minden nap iktassunk be olyan időszakokat, amikor csak magunkkal foglalkozunk, s közben zárjuk ki minden gondunkat, bajunkat.

A gyomorégés idegi alapon életmódváltással könnyen kiküszöbölhető. A rendszeres pihenés és lazítás mellé iktassunk be testmozgást is mindennapjainkba, mert ezzel is nagyban hozzájárulhatunk a gyomorégés megszüntetéséhez. Ezen kívül fogyasszunk sok vizet és olyan tápanyagokat, melyek egészségesek, és teljes mértékben természetes összetevőket tartalmaznak. Ha ezeket betartjuk, biztosak lehetünk benne, hogy az addig rendszeres gyomorégés akár már az első hónapban teljesen kimarad életünkből.

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés okai Címkék: , , , ,

Egy hozzászólás "Gyomorégés idegi alapon"

  1. Lengyel Gábor szerint:

    Jó estét! Szeptemberben diagnosztizáltak nálam reflux betegséget ami elméletben idegi alapon van. Nagyon sok dolgot próbáltam már teákat,gyógyszert de nem hozott változást. mit tudok tenni hogy megszabaduljak ettől az állapottol?

Írj most.

Küldés
Reflux 2024