0

Gyomorégés mellkasi fájdalom kíséretében

Gyomorégés akkor jelentkezik, amikor túl sok gyomorsav termelődik gyomrunkban. Ilyenkor égető érzést érzünk gyomrunkban és nyelőcsövünkben, de a gyomorégést mellkasi fájdalom is kísérheti. Ezt a mellkasi fájdalmat gyakran összetévesztik a szívrohammal, mivel hasonló tüneteket produkál. A fájdalom mozgás hatására erősödik, és olyankor, amikor lefekszünk, mert így a gyomorsav sokkal könnyebben jut el a nyelőcsőbe.

A gyomorégést mellkasi fájdalom kíséretében sosem szabad figyelmen kívül hagynunk, mert ez számos betegség előfutára lehet. Teljesen egészséges embereknél csak nagyon ritkán jelentkezik gyomorégés, ezért ha heti vagy napi rendszerességgel tapasztaljuk, mindenképpen forduljunk orvoshoz, és kérjünk egy alapos kivizsgálást, hogy megelőzhessük a további betegségeket.

Gyomorégés mellkasi fájdalom

Gyomorégés mellkasi fájdalom

Gyomorégéskor mellkasi fájdalom ritkán olyankor is szokott keletkezni, amikor túl sokat eszünk, mivel ilyenkor már a gyomor tartalma nem tud csak lefele mozogni. Ezt elkerülendő, csökkentsük a zsíros, túlzottan fűszeres ételek fogyasztását, illetve a szénsavas víz, édességek és egyes gyümölcsök is csak fokozhatják a túlzott gyomorsav termelődést.

A gyomorégés, ha mellkasi fájdalommal jelentkezik, semlegesíthető természetes úton is. A citromlé, tej, lúgos víz, gyógyteák mind kiváló gyomorsav csökkentők. De ugyanígy a szódabikarbóna és almaborecet is nagyon hatásos lehet. Ha gyakori gyomorsavval küszködünk, fontos, hogy próbáljuk előbb megkeresni kialakulásának okát, és ezt próbáljuk meg kiiktatni életünkből. Ha mindezt megtettünk, s még akkor is gyomorsavunk van, forduljunk orvoshoz!

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés tünetei Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024