0

Gyomorégés terhesség idején

Meglehetősen gyakran felüti fejét a gyomorégés terhesség alatt. A terhesség második harmadában a legtöbb esetben megszűnik a hányás, ám épp ekkor eszi kezdetét az épp olyan kellemetlen gyomorégés. Az okok az izmok ellazulásában és a méhnek a gyomorra gyakorolt nyomásában keresendők. Mivel sem a sárgatesthormon okozta izomlazulást, sem a növekvő méh nyomását nem tudjuk megszüntetni, így a tüneteket kell megszüntetnünk.

A gyógyszeres kezelés az egyik módja a gyomorégés terhesség alatti megszüntetésének. A légcsőbe áramló gyomornedvek savat tartalmaznak, éppen ezért savlekötőket lehet alkalmazni a semlegesítésükre. Az előírásokat betartva a savlekötők nem okoznak fejlődési rendellenességet a magzatban, így a terhesség idején is alkalmazhatók.

Gyomorégés terhesség

Gyomorégés terhesség

A táplálkozásra is érdemes odafigyelni azért, hogy a gyomorégés terhesség alatt ne legyen visszatérő, hívatlan vendégünk. A problémát okozó ételeket ki kell hagyni étrendünkből, és olyanokkal helyettesíteni, amelyek nem váltják ki vagy nem fokozzák a gyomorégést. Az egyoldalú diétától azonban tartózkodni kell, ugyanis a magzatnak szüksége van minden értékes tápanyagra.

A H2 receptor blokkolóról és a protonpumpa gátlókról is kimutatták, hogy nem ártalmasak a magzatra, így makacsabb, visszatérő tünetek esetén ezeket is lehet alkalmazni. A gyomorégés terhesség alatti kezelését jó az orvosra bízni, az ő javaslatára kell az étrendet átalakítani, valamint a gyógyszeres kezelést is neki kell beállítani.

 

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés terhesség Címkék: 

Írj most.

Küldés
Reflux 2024