0

Gyomorégésre receptek

A gyomorégés rendkívül sok kellemetlen tapasztalattal járhat, főképp ha a mindennapjainkban gyakran előfordul. A gyomorégést okozó gyomorsav termelése nagyon sok módon befolyásolható, és ezek által a gyomorégéssel járó tünetek is enyhülnek. Gyomorégésre receptek rendkívül széles skálában találhatóak, hisz szakértők szerint a gyomorégés ellen étrend- és életmódváltással tehetünk a legtöbbet.

Gyomorégésre ajánlott recepteket nagyon sokat találunk különböző szakkönyvekben és az interneten. Érdemes emésztéssegítő teákat kipróbálni, mint például a cickafarkfű borsmentával való ötvözése. A kamilla, a zsálya és a körömvirág teák fogyasztása mind segítenek a gyomorégés megelőzésében. Étrendünkben szerepeljen minél több rostot és összetett szénhidrátot tartalmazó étel (zöldségfélék, gyümölcsök, gabonafélék), ezek megkönnyítik az emésztést, és megelőzik a gyomorégést.

Gyomorégésre receptek

Gyomorégésre receptek

Gyomorégésre enyhülést hozhat, ha a citrom levét vízben elkeverve fogyasztjuk, mivel a citrom lúgos kémhatásának köszönhetően feloldja a gyomorsavat és megszünteti a gyomorégést. A krumpli levének nyersen való fogyasztása is a gyomorégésre használt receptek legjobbjának mondható, mivel keményítőt tartalmaz, így hosszú távú alkalmazásával teljesen megszüntethető a gyomorégés.

A gyomorégés kellemetlen tünetei nagymértékben befolyásolhatják az életünket, ám a gyomorégésre szánt receptek közül érdemes minél többet kipróbálni, hiszen ezek a receptek természetes alapanyagokból tevődnek össze, így nem okoznak káros mellékhatásokat sem, mint a gyógyszerek. Viszont ha nem tapasztalunk javulást, orvoshoz kell fordulnunk, hisz a gyomorégés más betegség kialakulásának tüneteként is jelentkezhet.

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés ellen Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024