Cikkek a(z) Túltengés és Reflux kategóriából

A nehezen emészthető, zsíros, fűszeres ételek fogyasztása, a dohányzás, a kávé és az alkohol hozzájárulnak a gyomorsav túltengés kialakulásához. A gyomorsav túltengés előidézhető a stresszes, rendezetlen életmóddal, valamint rendszertelen étkezéssel is. Mivel a gyomorban képződő sósav maró hatású, meg kell akadályozni annak a nyelőcsőbe vagy garatba való jutását, megelőzvén számos betegséget.

Gyomorsav túltengésre diéta

Gyomorsav túltengésre diéta

Gyomorsav túltengést nagyon sok tényező okozhat: stressz, kevés mozgás, de legfőképp a nem megfelelő étrend. Éppen ezért gyomorsav túltengésre a diéta bevezetése elengedhetetlen. Amennyiben hetente többször, vagy akár naponta észlelünk olyan tüneteket, mint hasfájás, égő érzés a gyomorban, nyelőcsőben, fáradtság, hányinger, akkor több mint valószínű, hogy emésztési problémával állunk szemben…. Tovább: Gyomorsav túltengésre diéta »

Diéta gyomorsav túltengés esetén

Diéta gyomorsav túltengés esetén

Azok az emberek, akik gyomorsav túltengéssel küzdenek, kénytelenek diétázni. Az emésztési problémák előfordulásáért a nem megfelelő étrend, a kevés mozgás és a stressz tehet. A diétának gyomorsav túltengés esetén olyan élelmiszereket kell tartalmaznia, amelyek nem savtermelő tulajdonságúak, és lehetőleg csökkentik is a gyomorsavtermelést. A reggeli diétának gyomorsav túltengés esetén tartalmaznia… Tovább: Diéta gyomorsav túltengés esetén »

Sok gyomorsav termelődése

Sok gyomorsav termelődése

Az ember gyomra természetes funkciójából adódóan naponta kb. két liter gyomorsavat termel. A gyomorsav egészséges szervezet esetén az emésztést segíti. Nélkülözhetetlen szerepet játszik, mivel fertőtlenítő és fehérjealvasztó hatású. Probléma akkor adódik, amikor az állandó kapkodás és stressz hatására sok gyomorsav termelődik. Ilyenkor ugyanis a gyomorsav túltengés tünetei kínozni fognak. A… Tovább: Sok gyomorsav termelődése »

Gyomorsav túltengés ellen gyógynövény

Gyomorsav túltengés ellen gyógynövény

A túl sok gyomorsav sok kellemetlenséggel társul, de ezek – főként kezdeti fázisban – megszüntethetőek anélkül, hogy a gyógyszerek káros mellékhatásaival is szembesülnünk kellene. A torma rendkívül alkalmas a gyomorsav túltengés elleni gyógynövényes kezelés alkalmazásaként. A torma levélből főzött tea szinte a leghatékonyabb a túlzott gyomorsavtermelés ellen. Minden étkezés után… Tovább: Gyomorsav túltengés ellen gyógynövény »

Gyomorsav túltengés ellen gyógytea

Gyomorsav túltengés ellen gyógytea

A gyomorsav túltengés ellen a gyógyteák rendkívül ajánlottak. Ezeknek a teáknak a fogyasztása étkezések előtt vagy után nagyon jó hatást gyakorol az emésztésre, így kevesebb sav termelődik. A gyomorsav túltengés elleni teák közé tartozik a kálmos gyökér. A kálmos gyökér többnyire vizes, iszapos partokon található, ahol mély gyökeret eresztve az… Tovább: Gyomorsav túltengés ellen gyógytea »

A gyomorsav túltengés tünetei

A gyomorsav túltengés tünetei

A gyomorsav túltengés tüneteivel nagyon sok ember küzd nap mint nap. Ezek közül a legkellemetlenebb a gyomorégés. A gyomorégést leginkább a mellkasunkban érezzük, amikor túl sok gyomorsav termelődik. Gondot akkor okozhat, ha feljut a nyelőcsőbe. A nyelőcső nyálkahártyája nem rendelkezik olyan védekező mechanizmussal mint a gyomorfal, ezért ha a gyomorsav… Tovább: A gyomorsav túltengés tünetei »

A zsíros étel gyomorsav elősegítő

A zsíros étel gyomorsav elősegítő

A gyomorsav túltengés azért alakul ki, mert meggyengül a gyomor és a nyelőcső közti záróizom, melynek az a funkciója, hogy visszatartsa a gyomorsav visszaszivárgását a nyelőcsőbe. Amikor ez az izom nem zár kellő mértékben, savvisszafolyás, vagyis reflux alakul ki. A reflux vagy a gyomorsav túltengés azért párosul kellemetlen tünetekkel, mert… Tovább: A zsíros étel gyomorsav elősegítő »

Gyomorsav visszaáramlás

Gyomorsav visszaáramlás

A gyomorsav visszaáramlás gyakori jelenség. Akkor következik be, amikor a nyelőcső végén lévő záróizom hibásan működik. A nyelőcsőben két záróizom van, a felső és az alsó. A felsőnek az a feladata, hogy a táplálékot ne hagyja lejutni addig, amíg meg nem rágódik, az alsónak pedig az, hogy ne hagyja, hogy… Tovább: Gyomorsav visszaáramlás »

Mit tehetünk, ha gyomorsav van?

Mit tehetünk, ha gyomorsav van?

A gyomorsav a táplálék emésztésében játszik nagy szerepet. Probléma akkor adódik, ha túl sok gyomorsav termelődik, és ez gyomorégést okoz. Ennek hátterében nagyon sok dolog állhat. A gyomorsavtúltengést általában az egészségtelen életmód váltja ki. A nagy mennyiségű, kalóriában gazdag, nehezen emészthető ételek fogyasztása után gyakran tapasztalható gyomorégés. Ha gyomorsav van,… Tovább: Mit tehetünk, ha gyomorsav van? »

Tanácsok arra az esetre, ha visszajön a gyomorsav

Tanácsok arra az esetre, ha visszajön a gyomorsav

Amikor visszajön a gyomorsav, rendkívül elviselhetetlen égő érzést okoz. Ha problémák akadnak az emésztés folyamatában, előfordulhat, hogy túl sok gyomorsav termelődik, viszont ha ez párosul a nyelőcső végén lévő záróizom nem megfelelő működésével, az még több problémát okozhat, hisz így a sav könnyen feljuthat a nyelőcsőbe, garatba és a szájüregbe…. Tovább: Tanácsok arra az esetre, ha visszajön a gyomorsav »

Oldal 1 - 212
Reflux 2024