3

Reflux ellen tea

A reflux legjobb ellenszerei a betegség ellen kifejlesztett gyógyszerek, de vannak olyan gyógyteák is, melyek nagyon sokat segíthetnek. A reflux ellen tea is fogyasztható, de fontos azt tudni, hogy nem iható akármilyen belőlük. A fekete tea egyáltalán nem fogyasztható, hisz az csak növeli a sav mennyiségét. Az a legjobb, ha a megfelelő gyógynövények keverékeiből készült teát isszuk.

A reflux elleni teák legjobb formája a datolyaszilvából készített tea. Vízbe kell tenni a szeletelt datolyaszilvát, cukrot és gyömbért kell hozzá tenni, majd ezt alaposan összefőzni. Fontos tényező, hogy gyömbérből csak és kizárólag friss használható. Sem a kandírozott, sem a szárított gyömbér nem elég hatásos ehhez a teához.

 

Reflux ellen tea

Reflux ellen tea

A datolyaszilvából készült teán kívül vannak még olyan gyógynövények, melyek forrázata alkalmazható. Reflux ellen tea készíthető még akácvirág, ánizsmag, csalánlevél, cickafarkfű, kamilla, orbáncfű vagy apróbojtorján főzetéből is. Nincs tökéletes recept, hisz mindenki maga kell eldöntse, hogy számára melyik főzet vagy keverék a leghatásosabb, de segítséget hozzá értő embertől lehet, sőt tanácsos kérni.

A reflux ellen tea fogyasztásával akkor lehet a legjobban harcolni, hogyha rendszeresen fogyasztjuk a teákat. Érdemes tudni, hogy a gyógynövényekből készült teák nem hatnak egyik napról a másikra. De érdemes kivárni azt az 1-2 hetet, míg a tea hatni kezd, hisz sok esetben vannak annyira hatékonyak, mint az enyhébb gyógyszerek.

  
Iktatva: Reflux Címkék: , , ,

3 hozzászólás "Reflux ellen tea"

 1. zsuzsa szerint:

  szeretném megtudni, hogy a papaya tabletta jó reflux ellen, és okozhat-e hasmenést?

 2. Mónika szerint:

  Nekem ill. nálam asztmatikus betegség van de már régóta : és minden áldott reggel úgy kelek fel ,hogy ez a rohamos köhögés jön rám és ezzel az jár hogy olyankor leizzadok de úgy ,hogy átkell öltöznöm éjszaka. És ezzel kapcsolatban hogy mi a teendő? Hogyan lehetne ezt a rohamos köhögést kissé megakadályozni??

 3. Gabi szerint:

  A reflux a gyomorsósav hiányának a következménye.
  A gyomorból az ételpép csak akkor juthat tovább a patkóbélbe, ha a gyomorsav által kellőképpen savanyuvá vált. Ha nincs elég gyomornedv, (avagy nem eléggé savas,) akkor az étel a kelleténél hosszabb ideig marad a gyomorban és egy idő után megindul visszafelé.

  Reflux ellen hiába iszol teát, semmit sem ér… Olvasd el itt a hozzászólásomat: http://www.reflux.hu/a-reflux-cs%C3%B6kkent%C3%A9se.reflux

Írj most.

Küldés
Reflux 2024