Cikkek a(z) Tünetei és Reflux kategóriából

A reflux tünetei a gyomorégés és a savas felböfögés. A gyomorégés a szegycsont mögött gyomorszájtól a torokig kisugárzó égető fájdalom. A nyelőcsőbe visszaáramló gyomortartalom erősen savas vegyhatású. A nyelőcső nyálkahártyájával érintkezve marni kezdi azt, innen ered a fájdalom. A savas felböfögés során a gyomorból csípős emésztőnedvek kerülnek a garatba. A reflux tünetei megszüntethetők.

A reflux-derékfájás kapcsolatáról

A reflux-derékfájás kapcsolatáról

Bár a reflux betegséget most már egyre többen ismerik, mégis kevesen vannak, akik a tüneteket időben felismerik és orvoshoz fordulnak. Ez nagyon fontos lenne, hisz amennyiben nem kezelik a betegséget, akkor tovább romlik a beteg állapota. A reflux – derékfájás nem kapcsolódik szorosan össze, de amennyiben hosszú ideje, hogy reflux… Tovább: A reflux-derékfájás kapcsolatáról »

A reflux-arcüreggyulladás kapcsolata

A reflux-arcüreggyulladás kapcsolata

Bár a reflux betegség egyre gyakoribb, mégis kevés beteg ismeri fel a bajt, és fordul időben orvoshoz. A reflux betegségről nem árt tudni, hogy bizonyítottan okozója lehet a visszatérő, vagy épp megmagyarázhatatlan arcüreggyulladásnak is. A reflux-arcüreggyulladás kapcsolata már kimutatott, mégis még mindig kevés az olyan fül-orr-gégész szakorvos, aki egy ilyen… Tovább: A reflux-arcüreggyulladás kapcsolata »

Lehet-e a reflux tünete a hátfájás?

Lehet-e a reflux tünete a hátfájás?

Sokan tapasztalhatják, hogy evés után hasfájás és hátfájás egyszerre jelentkezik, ez minden bizonnyal refluxra utal. A reflux tünete lehet hátfájás is, mivel a gyomorban érzett fájdalom olykor kisugárzik a hátba, mellkasba. A hátfájás a reflux atipusos tünetei közé tartozik, tehát azok közé, amelyek önmagukban nem utalnak konkrétan a betegségre. A… Tovább: Lehet-e a reflux tünete a hátfájás? »

A reflux gyakori tünete a hányinger

A reflux gyakori tünete a hányinger

A reflux gyakori tünete a hányinger, a gyomorégés, gyulladások a garatban, nyelőcsőben. A hányinger, amely reflux esetén szinte naponta előfordul, nagyon megnehezíti a hétköznapokat. A refluxos betegeknél a hányinger nemcsak néhány napszakban, hanem folyamatosan, szüntelenül tapasztalható. A tünetet az a sav okozza, amely folyamatosan visszafolyik a nyelőcsőbe a záróizom nem… Tovább: A reflux gyakori tünete a hányinger »

Gyakran a reflux és szájszag egymás velejárói

Gyakran a reflux és szájszag egymás velejárói

A reflux betegség okozta szájszag azon tünetek egyike, amely megnehezíti a hétköznapokat. A szájszag azért gyakori a refluxos betegeknél, mert a gyomorsav feljön a nyelőcsőbe, a szájüregbe, és gyulladásokat okoz. Ez a sav meglehetősen keserű, fanyar ízt és egyben rendkívül intenzív szájszagot okoz, ami nagyban eltér a normális szájszag pH-értékétől…. Tovább: Gyakran a reflux és szájszag egymás velejárói »

Reflux oesophagitis tünetei

Reflux oesophagitis tünetei

A reflux oesophagitis a reflux egyik olyan alfaja, mely gyulladást alakít ki a nyálkahártyán a gyomorsav nyelőcsőbe való visszajutásakor. Kezelése nem elhanyagolandó, ugyanis problémássá teszi a nyelést, valamint nagyon kellemetlen és fájdalmas érzést okoz. A reflux oesophagitis jellegzetes tüneteiről könnyen felismerhető. A reflux oesophagitis tünetei közé sorolható a nyelőcső gyulladása… Tovább: Reflux oesophagitis tünetei »

A reflux tünetei gyerekeknél

A reflux tünetei gyerekeknél

A reflux sok kellemetlenséggel járó betegség, ami gyakran előfordul a gyerekeknél is. A betegséget a túlzott gyomorsavtermelés okozza, ami feljuthat a nyelőcsőbe és a szájüregbe. A felöklendezett sav nagyon sok más betegség kialakulását is elősegíti, mint például gyulladások a garatban és/vagy nyelőcsőben, emellett a fogak épségét is veszélyezteti. A reflux… Tovább: A reflux tünetei gyerekeknél »

Reflux és szívritmuszavar

Reflux és szívritmuszavar

A refluxban szenvedők száma Magyarországon körülbelül hárommillió körül mozog a legutóbbi becslések szerint. Ennek a kellemetlen problémának a felismerése többnyire nem okoz gondot, mivel maga a beteg is könnyedén diagnosztizálhatja saját magán a betegség főbb tüneteit. A legáltalánosabb probléma a gyomorsav visszafolyása a nyelőcsőbe, mely maró érzést kelt, ugyanakkor a… Tovább: Reflux és szívritmuszavar »

Reflux és szívdobogás

Reflux és szívdobogás

A reflux betegség heves szívdobogás kiváltója is lehet, ugyanis fekvő pozícióban a gyomorsav visszaáramlik a nyelőcsőbe. Ez a visszaáramlás reflexszerűen okozhat heves szívdobogást. Ez viszont nem minden esetben a reflux következtében alakul ki, a probléma valódi okának kiderítéséhez komolyabb kivizsgálások szükségesek. A reflux és szívdobogás szorosan összekapcsolódhatnak, ugyanis a különböző… Tovább: Reflux és szívdobogás »

Reflux és puffadás

Reflux és puffadás

A reflux a puffadás kiváltója lehet, csakúgy mint a különböző bélszindrómák vagy gyulladásos bélbetegségek. A reflux azonban a leggyakoribb emésztőrendszeri betegség, mely a haspuffadás kiváltó tényezője. A nyelőcső alsó záróizmának nem megfelelő működése következtében kialakult betegség a rendszertelen táplálkozásra és a mozgásszegény életmódra vezethető vissza, viszont a hasban érzett nagy… Tovább: Reflux és puffadás »

Oldal 1 - 3123
Reflux 2024