0

Gyomorsav ellen diéta

Nagy mennyiségű gyomorsav ellen diéta alkalmazása szükséges. Azon emberek számára, akiknek gyomorsavtermelése fokozottabb az átlagosnál, elengedhetetlen a diétázás. Nem ajánlott az olyan élelmiszerek fogyasztása, amelyek által még több gyomorsav termelődik. Ezek helyett előnyben kell részesíteni azokat, amelyek csökkentik vagy stabilizálják a gyomorsav termelését.

A gyomorsav elleni diéta nem tartalmazhat savasító élelmiszereket. Ezek közé tartoznak: a marha- és sertéshús, a sajt és túró, a fehér kenyér, a paradicsom, hagyma, paprika, a fűszerek, a vanília, a cukor, az alkohol, a koffein, a kukorica, ananász, mandarin, barack, pisztácia, mogyoró, a mustár és a ketchup. Ezen élelmiszereknek a kerülése javallott, ha pedig mégis fogyasztunk belőlük, akkor csak nagyon kis adagot vegyünk egyszerre magunkhoz, utána pedig igyunk egy jó nagy pohár vizet, hogy feloldja a savat. Ha megjelennek a tünetek, savmegkötőt vegyünk be.

Gyomorsav ellen diéta

Gyomorsav ellen diéta

A gyomorsav elleni diétának tartalmaznia kell olyan ételeket, amelyek segítenek a lúgosításban, így a gyomorsavtermelés garantáltan csökkenni fog. A lúgosító élelmiszerek közé tartoznak: az avokádó, az uborka, a sárgarépa, burgonya, spárga, bab, lencse vagy a köménymag, amely leves formájában nemcsak hatékony, hanem ízletes is.

A gyomorsav elleni diéta közben célszerű kerülni a gyógyszerek szervezetbe juttatását, különösen az antibiotikumokat, mivel azok különösen negatív hatással vannak a gyomorra. Ezen kívül fontos a testmozgás, a stresszmentes életmód, és ha mindezeket tudatos étrenddel társítjuk, az garantáltan pozitívan hat majd az emésztésre.

  
Iktatva: Diéta, Gyomorsav Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024