1

Gyomorsav semlegesítő ételek

Gyomorsav túltengés esetén a nyugodt és kiegyensúlyozott életen, a sok testmozgáson és a jó levegőn kívül gyomorsav semlegesítő ételek fogyasztására van szükség. Fogyasszunk minden nap zöldséget és gyümölcsöt, viszont ha ennél nagyobb figyelmet fordítunk magunkra, bizonyos ételeket meg kell vonnunk szervezetünktől, míg másokból többet kell fogyasztanunk.

Kerülendők a zsíros, fűszeres, pácolt húsok, a sajtok, az alkohol, a nikotin és a koffein, az édességek és a szénsavas italok. Ajánlottak azonban a gabonafélék és a teljes kiőrlésű lisztből készült ételek fogyasztása, valamint a zsírszegény húsok, teák, olívaolajjal készült ételek, a zöldségek és gyümölcsök is kifejezetten gyomorsav semlegesítő ételek. A gyomorsav túltengés ellen fogyasztott ételek legyenek minél természetesebbek, ne tartalmazzanak tartósítószert vagy adalékanyagokat. Nyersen vagy párolva a legjobb fogyasztani őket.

Gyomorsav semlegesítő ételek

Gyomorsav semlegesítő ételek

Ha az ilyen ételek fogyasztása következtében nem szűnik meg a gyomorsav túltengés, alkalmazhatunk egy házi praktikát is, amely nem más, mint a szódabikarbóna, ami minden háztartásban megtalálható. A szódabikarbóna vízben feloldva segít a gyomorsav semlegesítésében, ugyanis lúgos hatású.

Ha a fentebb említett gyomorsav semlegesítő ételek vagy a szódabikarbóna használata után sem csökken a gyomorsav túltengés, ajánlott minél előbb orvoshoz fordulni, ugyanis súlyos betegségek alakulhatnak ki a gyomorsav túltengésből, mint amilyen a reflux, a gyomorfekély, a gyomorrák vagy a nyelőcső különböző megbetegedései.

  
Iktatva: Ételek, Gyomorsav Címkék: , ,

Egy hozzászólás "Gyomorsav semlegesítő ételek"

  1. zsuzsa szerint:

    60 éves vagyok, és állandó jelleggel keserű savanyu, sós izt érzek a számban. Két éve voltam gyomortükrözésen, ahol apró eróziókat láttak. Semelyik gyógyszer nem használ az izek ellen (ulprix, ulcerán). Hogyan szabadulhatnék meg ezektől a borzasztó izektől. Biztos hogy gyomorsavtultengés okozhatja, mert a gyomrom nem ég.

    Köszönöm

Írj most.

Küldés
Reflux 2024