0

Gyomorsav túltengés ellen gyógynövény

A túl sok gyomorsav sok kellemetlenséggel társul, de ezek – főként kezdeti fázisban – megszüntethetőek anélkül, hogy a gyógyszerek káros mellékhatásaival is szembesülnünk kellene. A torma rendkívül alkalmas a gyomorsav túltengés elleni gyógynövényes kezelés alkalmazásaként. A torma levélből főzött tea szinte a leghatékonyabb a túlzott gyomorsavtermelés ellen. Minden étkezés után javasolt a fogyasztása.

A nyers krumpli leve szintén alkalmas a gyomorsav csökkentésére, magas keményítőtartalma miatt rövid időn belül enyhíti a panaszokat. A bodzavirág amellett, hogy vértisztító hatású, szintén egy ajánlott gyógynövény gyomorsav túltengés ellen. A bodzavirágból főzött teát főzés után félórával fogyasszuk, amikor már teljesen lehűlt.

Gyomorsav túltengés ellen gyógynövény

Gyomorsav túltengés ellen gyógynövény

Köztudott, hogy a lucernának gyulladáscsökkentő hatása van, ezért azoknak, akik gyakran tapasztalják a túlzott gyomorsav tüneteit, érdemes naponta lefőzni 6-7 csipetnyit egy liter vízben. Ez nagyon hatékony lehet nem csak a gyomorsav túltengés csillapítására, hanem segít a reflux betegség megelőzésében is.

Nagyon fontos ugyanakkor egy megfelelő életmód kialakítása. Az említett gyógynövények nagyban segíthetnek a tünetek enyhítésében. Emellett fontos a mozgás, egy egészséges étrend követése, és azoknak az ételeknek és italoknak a kerülése, amelyek negatívan hatnak az emésztésre. Ha a tünetek a természetes módszerek alkalmazásával nem enyhülnek, akkor orvoshoz kell fordulni, mert valószínűleg gyógyszeres kezelés alkalmazására lesz szükség.

 

  
Iktatva: Gyomorsav, Túltengés Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024