0

Gyomorsav terhesség végén

Az áldott állapot egyik gyakori kellemetlen velejárója – a sok más kellemetlenség mellett – a gyomorsav túltermelődése, amely gyomorégést okoz. A gyomorsav az emésztésben nélkülözhetetlen, viszont annak túltermelődése problémát okoz. A gyomorsav terhesség végén egyre gyakrabban okoz kellemetlenséget, ugyanis ekkorra már a gyomor és a nyelőcső közti izom meglazult, és a gyomorsav könnyebben feláramlik a nyelőcsőbe.

A gyomorsav nemcsak a terhesség végén okozhat kellemetlenséget a kismamáknak. Ez az emésztést elősegítő anyag ugyanis fokozottabban termelődik a terhesség alatt is. Mivel a tüneteket jó időben kezelni, a kismamáknak fokozottan kell figyelniük az étkezésre, továbbá arra is, hogy milyen gyógyszert vesznek be a tünetek megszüntetése érdekében. Ilyenkor ugyanis csak olyan gyógyszer ajánlott, amit várandós anyukák is szedhetnek.

Gyomorsav terhesség végén

Gyomorsav terhesség végén

Furcsán hangzik, de a gyomorsav a terhesség végére már egy megszokott kellemetlenséggé válik. A terhesség utolsó harmadában, mikor a magzat már „leszállt”, a gyomorsav okozta kellemetlenségek megszűnnek. Ilyenkor általában a terhes nő problémára gyanakszik, ugyanis már megszokta az állapotával járó kellemetlenséget.

Aki már tapasztalta azokat a kellemetlenségeket, amit a gyomorsav terhesség végén okoz, az tudja, hogy milyen kellemetlen tud lenni a terhesség elejéhez képest. Utólag mégis visszagondolván a babavárós időszakra, a panaszok enyhülnek, és már nem is tűnnek olyan kellemetlennek. Egy felmérés is azt mutatja, miszerint tíz anyából csupán kettő panaszkodik a terhesség alatti gyomorsavproblémákról.

  
Iktatva: Gyomorsav, Terhesség Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024