0

Használ vagy árt gyomorsav ellen tej fogyasztása?

Sokan gyomorsav ellen tejre esküsznek, mint egyik leghatékonyabb gyógymód. Mások szerint viszont a tejnek és általában a tejtermékeknek alacsony a savközömbösítő hatásuk, sőt a tej magas fehérjetartalma miatt fokozhatja is a gyomorsavképződést. Egyes betegek tapasztalatai alapján azt állítják, hogy a tej csak ideig-óráig szünteti meg a kellemetlen gyomorégést, ami azután még erősebb formában jelentkezik.

Ebből az a következtetés vonható le, hogy a gyomorsav ellen tej fogyasztása egyéntől függően váltja ki hatását. Egyeseknél megszünteti, míg másoknál felerősíti a gyomorsav képződését.

Gyomorsav ellen tej

Gyomorsav ellen tej

Bár a tej, mint alapélelmiszer igen nagy hatást gyakorol az emberi fejlődésre, gyomorsav ellen tej, főként a savanyított tejek általi védekezés nem javasolt. A tej segítheti vagy éppenséggel meggátolhatja a testi, valamint a szellemi képességek megfelelő fejlődését. Az immunrendszer működését kedvezően befolyásolja, javítja az étkezéssel kapcsolatos megbetegedések nagy részét, ugyanakkor megelőzhető rendszeres tejfogyasztással a fogszuvasodás, a vastagbél rákos megbetegedése, valamint a szív és érrendszer különböző betegségei.

Egyes esetekben viszont kedvezőtlenül is hathat a szívre, valamint az érrendszerre. A nagyobb zsírtartalmú tejek fogyasztása ugyanis elősegítheti a koleszterinszint hirtelen megnövekedését, mindemellett a telített zsírsav-túlterhelés károsan hathat az emberi szervezetre. Gyomorsav ellen a tej éppen ezen ok miatt nem ajánlott. Mindemellett a magas vérnyomás csökkentésére kiválóan alkalmazható.

 

  
Iktatva: Ételek, Gyomorsav Címkék: 

Írj most.

Küldés
Reflux 2024