0

Hogyan csökkenthető a reflux okozta gyomorgörcs?

A gyomorgörcsnek több oka lehet, a reflux tünetei közé is besorolható. Ez az érzés akkor jelenik meg, ha a nyelőcső alsó izma nem zár rendesen, és a nagy nyomás hatására a gyomorsav a nyelőcsőbe kerül. A panaszok között böfögés, émelygés, hányás és puffadás is előfordul. Megfelelő kezelés hiányában a reflux nyelési zavarokhoz és nyelőcsőszűkülethez vezethet.

Gyakran az éjszaka folyamán törnek rá az emberre a refluxos tünetek (köhögés, torokfájás, hányinger, légszomj), így álmatlansággal is társul a betegség. Sokan félnek orvoshoz menni, pedig ha elhanyagolják a betegséget, később komolyabbra is fordulhat. Amennyiben a reflux okozta gyomorgörcs fájdalmairól nem veszünk tudomást, idővel nehezebb és komolyabb lesz a kikezelése.

Reflux okozta gyomorgörcs

Reflux okozta gyomorgörcs

Sűrűbben jelentkezik a reflux okozta gyomorgörcs azoknál az embereknél, akik sokat dohányoznak, sok alkoholt fogyasztanak vagy túlsúllyal küszködnek. Van, amikor segíthet a tünetek enyhítésében egy kis házi praktika bevetése, egy gyógynövényes kezelés. Ez viszont csak akkor lehetséges, ha időben elkezdjük a kezelést, és nincs előrehaladott állapotban a betegség.

A reflux okozta gyomorgörcs csökkentésére és megszüntetésére tehát nem minden esetben szükséges a gyógyszeres kezelés vagy savlekötő tabletták használata. Elég sokszor az, ha testsúlyunkat normalizáljuk, nem fogyasztunk sok zsíros, cukros, szénhidráttal teli táplálékot. Ajánlott ilyenkor mellőzni vagy akár végleg lemondani a csokoládéról, a borról, a kávéról és a cigarettáról.

  
Iktatva: Reflux, Tünetei Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024