0

Hogyan járhatunk el a reflux enyhítése érdekében?

A reflux enyhítése a gyógyszerek szedése mellett többféle úton is történhet. Először beszéljünk egy kicsit arról, hogy mi is az a reflux betegség, mitől alakul ki, és melyek a tünetei? Valójában egy testünkben zajló hétköznapi jelenségről van szó. Viszont ha túl gyakori ez a jelenség, akkor már betegségről van szó.

A reflux az a folyamat, amikor a nyelőcső záróizma nem működik megfelelően, és a gyomor tartalma visszafolyik a nyelőcsőbe. Ha ezt többször észleljük, fontos, hogy felvegyük a kapcsolatot az orvossal. Ekkor ugyanis már rendellenességről van szó, és szükség van a reflux enyhítése érdekében történő eljárásokra.

Reflux enyhítése

Reflux enyhítése

A tünetek között szerepel a gyomorégés, a gyomorszáji fájdalom, a sav feljövetele a szájba vagy torokba és a keserű szájíz. Ha már kialakult a betegség, a reflux enyhítése nagyon fontos. Ilyenkor mellőzzük a dohányzást és a túlzott alkoholfogyasztást. Ajánlott, hogy egy nap inkább több alkalommal és egyszerre keveset étkezzünk, vacsorára pedig könnyű ételeket válasszunk.

Rengeteg praktika ajánlott még a reflux enyhítése végett: az egyik ilyen hasznos dolog egy étkezési napló vezetése, melynek segítségével tudni fogjuk, mely ételek váltják ki a refluxot, és változtathatunk az étrendünkön. További követendő tanácsok: evés után rögtön ne feküdjünk le, minden nap étkezzünk rendszeresen, és igyunk sok folyadékot. Így elkerülhetjük vagy csökkenthetjük a reflux tüneteit.

 

  
Iktatva: Kezelése, Reflux Címkék: 

Írj most.

Küldés
Reflux 2024