0

Hogyan történik a gyomorégés kezelése?

A reflux betegség egyik legjellemzőbb tünetének megszüntetésére irányul a gyomorégés kezelése. Amennyiben felismerjük, hogy milyen ételek vagy italok elfogyasztása után jelentkezik a gyomorégés, azokat kiiktatva étrendünkből van esélyünk arra, hogy ritkábban okozzon problémát. Ezen változtatásokkal kivédhetünk egy sor kellemetlenséget. Általában a zsíros, fűszeres, savas, vegyi anyagokkal kezelt ételek okoznak gyomorégést, így ha ritkábban fogyasztjuk azokat, nemcsak gyomrunkat, hanem egész szervezetünket kíméljük.

Amennyiben napközben gyomrunkban folyamatosan (könnyen emészthető) táplálék van, kisebb az esélye annak, hogy a kiáramló sav gyomorégést okoz. Elmondhatjuk, hogy a kiegyensúlyozott, mértékletes táplálkozás és a gyomorégés kezelése szorosan összekapcsolódik. Ha tudjuk, hogy milyen ételeket nem szabad fogyasztanunk, és következetesek vagyunk, jó eredményekre számíthatunk.

Gyomorégés kezelése

Gyomorégés kezelése

A gyomorégés kezelése a gyógyszertárakban vény nélkül kapható savlekötőkkel, savközömbösítőkkel is történhet. A többnyire kalciumot vagy magnéziumot tartalmazó lúgos vegyületek rövid idő alatt semlegesítik a gyomorsavat, így megszüntetik a fájdalmat. Be kell tartani az orvos vagy a gyógyszerész utasításait a dózisok tekintetében, mivel túladagolva ezen gyógyszerek gátolhatják az emésztési folyamatokat.

A nem túl gyakran jelentkező gyomorégés kezelése a táplálkozási szokásaink megváltoztatásával és a savlekötő szerek alkalmazásával történik. Ha azonban rendszeressé és gyakorivá válik a gyomorégés, ajánlott szakorvoshoz fordulni, mert valószínűleg reflux betegséggel állunk szemben, amit komolyan kell venni, mivel egy nem kezelt betegségből számos szövődmény alakulhat ki.

 

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés kezelése Címkék: 

Írj most.

Küldés
Reflux 2024