0

Hogyan történik a gyomorsav csökkentés?

A sikeres gyomorsav csökkentés megelőzheti a reflux betegséget, a túlzott savtermelés által kiváltott diszpepsziát, a gyomorfekélyt és a nyombélfekélyt. Ugyanakkor ha sok savlekötőt veszünk be, vagy olyan esetekben nyúlunk ezen szerekhez, amikor nem gyomorsav okozza a problémát, esetleg kevés van belőle, akkor csak súlyosbítjuk állapotunkat.

A túlzott gyomorsav csökkentés következtében olyannyira kevés sav lesz a gyomorban, hogy veszélybe kerül az ásványi anyagok, az aminosavak és egyes vitaminok felszívódása, és ezzel egy időben jelentősen elszaporodnak a gyomorba került baktériumok, kórokozók. A savhiány miatt szintén diszpepszia, emésztési zavar alakul ki. Gyomorsav nélkül a szervezet nem tudja megfelelően hasznosítani a kalciumot, így a vér kalciumszintjének fenntartásához a csontokból kell elvonnia azt. Következésképpen a csontok törékennyé, sebezhetővé válnak.

Gyomorsav csökkentés

Gyomorsav csökkentés

Amint a fentiekből is kiderül, a gyomorsav csökkentés csak akkor ajánlott, ha megbizonyosodtunk arról, hogy a problémát gyomorsav túltengés okozza. Vannak egyértelmű tünetek, mint például a gyomorégés, a savas felböfögés, ilyen esetekben célszerű a kellemetlen tüneteket okozó sav semlegesítése.

A gyomorsav lehet okozója a gyomorégésnek, rekedtségnek, nyelőcsőszűkületnek, gégegyulladásnak, tüdőgyulladásnak és a túlzott fogszuvasodásnak is. A nyelőcsőbe, a szájüregbe és a légutakba jutva kárt tesz az illető szervekben. A gyomorsav csökkentés ajánlott ezen esetekben is. Összegzésképpen azt javasoljuk, panaszaival forduljon orvoshoz, aki eldönti, hogy árt vagy használ Önnek a savcsökkentés.

 

 

 

  
Iktatva: Csökkentés, Gyomorsav Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024