0

Különféle gyomorégés elleni szerek

A gyomorégés milliók életét keseríti meg úgy hazánkban, mint a világ egyéb részein. Igen kellemetlen érzés, amikor a gyomorsav visszafelé áramlik a gyomrunkból, ezért nem mindegy, hogy mit eszünk és mit iszunk. A sokat reklámozott gyomorégés elleni szerek helyett használhatunk otthoni gyógymódokat, melyek ugyanazt a hatást váltják ki, kellemetlen mellékhatások nélkül.

 A gyomorégés megjelenése elsősorban a hibás táplálkozásnak tulajdonítható.A gyors étkezés, a kellőképpen meg nem rágott falatok lenyelése, továbbá a megterhelő étkezések megerőltetők a gyomor számára. A gyomorégés sokszor magától megszűnik, de krónikussá is válhat, ha a gyomor záróizma, amely a gyomor és a nyelőcső között helyezkedik el, nem zár rendesen. Elsősorban az édességek, a zsíros ételek, a kávé, az alkohol vagy a savas gyümölcsök okozhatnak gyomorégést. Ezek ellen ajánlottak a különféle gyomorégés elleni szerek.

Gyomorégés elleni szerek

Gyomorégés elleni szerek

A gyomorsav hígítására az egyik legalkalmasabb módszer a langyos ivóvíz (szénsavmentes), amelyet kis kortyokban kell fogyasztani. A zabpelyhek, müzlik, gabonák, valamint a száraz kenyér (alaposan megrágva) segítik a gyomorsav megkötését. 3-4 darab megmosott, hámozatlan, apróra vágott krumplit, 2 kiskanál köménymagot és 2 kiskanál lenmagot főzzünk meg 2 liter vízben. A kapott levet szűrjük meg, majd langyos formában, kis kortyokban fogyasszuk egész nap ezt a gyomorégés elleni szert.

A fent említett gyomorégés elleni szerek hatékonyságáról páciensek százai számoltak be.

 

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés ellen Címkék: 

Írj most.

Küldés
Reflux 2024