0

Kialakulhat gyomorégés fokhagymától?

Bár furcsa, de igaz az az állítás, miszerint a fokhagyma is kiválthat gyomorégést. A fokhagyma amellett, hogy nagyon egészséges, sok esetben okoz gyomorégést. Emiatt azonban nem kell kivennünk étrendünkből. Tejföllel vagy kefirrel összekeverve nyugodtan fogyasztható, nem kell tartanunk a fogyasztása utáni gyomorégés megjelenésétől sem. Különböző praktikák alkalmazásával a gyomorégés fokhagymától kiküszöbölhető.

Egyes páciensek szerint a fokhagymás olaj ételízesítéshez, vagy a párolt, pirított fokhagyma köretként nem annyira erős, mint nyersen fogyasztva, ezért ilyen formán felhasználva nem jelentkezik gyomorégés fokhagymától. A fokhagymakocka ugyanazt az ízt nyújtja, mint a nyers fokhagyma, viszont a felmérések azt igazolják, hogy a páciensek jelentős részénél az ebben a formában fogyasztott fokhagyma nem okoz gyomorégést.

Gyomorégés fokhagymától

Gyomorégés fokhagymától

Más páciensek a fokhagymakrémre esküsznek, ugyanis ebbe nem nyersen kerül bele a fokhagyma, s ebben a formájában már nem tartalmazza azokat az anyagokat, amelyek kiválthatják a gyomorégést. A gyomorégés fokhagymától igen elterjedt világszerte. Ha a fent említett fokhagymás készítmények fogyasztása után is megjelenik a gyomorégés, akkor nincs mit tenni, ki kell iktatni étrendünkből a fokhagymát, mielőtt a gyomorégés súlyossá, krónikussá válik.

A fokhagymának emellett rendkívüli jótékony hatása is ismeretes, már az ókorban több mint 61 féle betegség kezelésére és megelőzésére használták a fokhagymát. A gyomorégés fokhagymától kiküszöbölhető, de súlyosbodása esetén ajánlott orvoshoz fordulni.

 

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés ételek Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024