0

Lehet összefüggés a reflux és fejfájás között?

A refluxos tünetek jelentkezésekor a gyomor savtartalma a légutak érzékenységét is fokozhatja, amely az asztmás betegek esetében újabb roham előidézőjeként lép fel. A gyomor savas tartalma gyakran a légcsőbe jut, majd innen a tüdőbe áramlik. Ennek a folyamatnak a végeredményeként léphet fel a krónikus hörgőhurut. Ezekből is kitűnően látható, hogy az oxigénellátás, valamint a refluxos tünetek között valamilyen összefüggés áll fent. Dr. Way és több szakember úgy véli, hogy a betegségek kiváltó oka az oxigénellátás csökkenésében keresendő. A reflux tehát fejfájással is gyakran együtt jár.

Dr. Way megállapítása szerint a hörgőhurut, a gyenge emésztés, a savas gyomor mind az oxigén hiányára utaló betegségek. Oxigéncseppek segítségével megnövelhetjük szervezetünk oxigénellátását, ezáltal megszüntethető a refluxszal járó fejfájás is. A gyógyszer egyszerűen és hatékonyan alkalmazható, mellékhatástól nem kell tartanunk.

Reflux és fejfájás

Reflux és fejfájás

A savtúltermelés következtében a vérellátás szabályos ritmusa is megbomlik, mely ugyancsak fejfájáshoz vezethet. Csökken az oxigénellátás, a sejtek nem kapják meg a megfelelő tápanyagokat, mely akár szövődmények kialakulásához is vezethet. Éppen ezért érdemes a reflux és fejfájás tüneteivel szakorvoshoz fordulni.

A refluxos tünetek jelentkezésekor javallott reflux-diétát tartani, mely kellően méregteleníti a szervezetet, segít helyreállítani a megbomlott egyensúlyt, valamint nagymértékben enyhíti a tüneteket. A reflux és fejfájás együttes jelentkezésekor alkalmazható a diéta mellé az oxigéncsepp.

 

  
Iktatva: Reflux, Tünetei Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024