0

Lehet-e a reflux tünete a hátfájás?

Sokan tapasztalhatják, hogy evés után hasfájás és hátfájás egyszerre jelentkezik, ez minden bizonnyal refluxra utal. A reflux tünete lehet hátfájás is, mivel a gyomorban érzett fájdalom olykor kisugárzik a hátba, mellkasba. A hátfájás a reflux atipusos tünetei közé tartozik, tehát azok közé, amelyek önmagukban nem utalnak konkrétan a betegségre.

A reflux e tünetét, a hátfájást csak akkor szüntethetjük meg végérvényesen, ha megszüntetjük magát a betegséget. Kezelés előtt azonban érdemes alapos vizsgálatnak kitennünk magunkat. Ha reflux betegséget diagnosztizálnak, akkor életmódváltásra lesz szükség. A refluxos betegek diétájának tartalmaznia kell minden olyan élelmiszert, amelyre a szervezetnek szüksége van, de fogyasztásuk nem növeli a gyomorsavtermelést.

Reflux tünete a hátfájás

Reflux tünete a hátfájás

Reflux betegség akkor alakulhat ki, ha a nyelőcső végén lévő záróizom nem működik megfelelően, ennek oka a gyulladás is lehet. A gyulladás megszüntetésére ajánlott a gyógyteák fogyasztása (kamilla, borsmenta, cickafarkfű). Emellett kerülni kell a koffeines és alkoholos italokat. A reflux e tünetét, a hátfájást krémekkel és gyógyszerekkel nem lehet megszüntetni, hisz a fájdalom a gyomorból sugárzik ki.

Ha a reflux ezen tünetét, a hátfájást tapasztaljuk, amely társul egyéb tünetekkel is, akkor minél előbb kivizsgálásra lesz szükség, mert ha félrekezelés történik, és valójában reflux betegség áll fent, a gyógyszeres kezelés hatására még több sav termelődik, így a tünetek is intenzívebbek lesznek.

  
Iktatva: Reflux, Tünetei Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024