0

Miért ajánlott a reflux elleni gyógyszer?

Az álarcos fojtogatóként is ismert betegség csaknem minden második embert érint világszerte. Annak ellenére, hogy széles körben elterjedt betegségről beszélünk, csak nagyon kevés esetben alkalmazható olyan gyógymód, mely képes a betegség végleges megszüntetésére. A reflux lényege, hogy a gyomorsav bizonyos része feljut a nyelőcsőbe, károsítva ezáltal a gége valamint a nyelőcső nyálkahártyáját. A reflux elleni gyógyszerek savlekötő szereket tartalmaznak, hogy megakadályozzák a gyomor savas tartalmának a nyelőcsőbe való visszajutását. A gyógyszer hatása azonban csak bizonyos ideig tart.

A reflux elleni gyógyszerek csoportjából az egyik leghatékonyabb készítménynek a gyomorsavképződést csökkentő tabletták bizonyulnak. Ezen gyógyszerek hatása nagymértékben képes befolyásolni az emésztőrendszer működését, tehát kizárólag orvosi felügyelet alatt szedhetők. Több kellemetlen mellékhatás is jelentkezhet a tabletták rendszeres fogyasztása során.

Reflux elleni gyógyszer

Reflux elleni gyógyszer

A protonpumpa-gátló gyógyszerek szintén a savtermelődés csökkentésében játszanak szerepet, viszont nem olyan intenzíven, mint a fentebb említett reflux elleni gyógyszerek. Éppen ezen ok miatt az emésztőnedvek megfelelően képesek működni, tehát az emésztést nem befolyásolják ezek a tabletták.

A reflux elleni gyógyszerek szedése mellett ajánlott reflux-diétát végezni. Számos étel idézheti elő ugyanis a betegséget, valamint abban az esetben, ha a reflux tünetei már jelentkeztek, akár súlyosbíthatják is azokat. Ajánlott elkerülni ezért a koffeintartalmú készítményeket, az olajban sült ételeket, valamint az alkoholfogyasztás is tiltólistán szerepel, akárcsak dohányzás.

 

  
Iktatva: Kezelése, Reflux Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024