0

Mit tehetünk a reflux okozta hányás enyhítése érdekében?

A reflux tünetei között szerepelnek néha olyanok is, amelyek más betegségre is utalhatnak. Ilyenek a torokfájás, köhögés, légszomj, gyomorégés, gyomorgörcs, hányinger és hányás. Ezért nem mindig egyszerű beazonosítani a betegséget, mely a tünetek mögött lappang. Amikor hányinger vagy hányás kínoz, nem biztos, hogy arra gondolunk, hogy reflux okozza azt.

Savas felböfögés, gyomorégés néha teljesen egészséges embereknél is előfordul, amikor túl sok nehéz és savas ételt fogyasztunk. Ez egészen addig nem jelent problémát, amíg az ember csak időnként érzi. Viszont ha a tüneteket többször észleli, akkor már érdemes kezelni a kialakulóban lévő betegséget. Mit tehetünk abban az esetben, ha reflux okozta hányás kínoz?

Reflux okozta hányás

Reflux okozta hányás

Ez a tünet általában reggel jelentkezik, s gyakran társul az egész napra kiható többi kellemetlen tünettel együtt: étvágytalansággal, csuklással, savanyú és keserű szájízzel. Ha rögtön nem akarunk orvoshoz fordulni, és gyógyszereket sem szeretnénk szedni, akkor a reflux okozta hányás megszüntetésének érdekében változtassunk életmódunkon és étrendünkön.

Sokféle étel fokozhatja a gyomorsav termelődését, ezért ezeket ki kell zárnunk étrendünkből, vagy legalább csökkentenünk kell a mennyiséget, amit beviszünk szervezetünkbe. Ezek közé sorolható a csokoládé, a paradicsom és a citrusfélék. Ha nem szűnik a reflux okozta hányás, mindenképp forduljunk orvoshoz, aki valószínűleg savközömbösítő gyógykészítményeket illetve protonpuma gátló szereket ír fel, melyek a gyomorsavtermelés visszaszorításában játszanak fontos szerepet.

  
Iktatva: Reflux, Tünetei Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024