0

Mit tehetünk gyomorégés ellen?

Gyomorégés ellen gyógyteák, teakeverékek is alkalmazhatók. Vannak gyógynövények, amelyek a savtermelést mérsékelik, mások gyulladáscsökkentő hatásúak, és ismerünk görcs- illetve stresszoldókat is. Többen javasolják a kamilla és a citromfű, valamint a cickafark és orbáncfűből készült teakeveréket. A gyömbérteát olyan meggondolásból alkalmazzák egyesek, hogy az javítja a záróizom működését, ami meggátolja a gyomorsav kiáramlását.

A gyomorégés ellen lelki síkon is sokat tehetünk. Tudni kell, hogy az idegfeszültség, a szorongás, a düh és az elfojtott érzelmek következtében csak fokozódik a gyomorsavtermelés és a gyomorégésre való hajlam. Ha befele fordulunk, és “lenyeljük” problémáinkat, lassan de biztosan károsítjuk szervezetünket. Fontos tehát nyugodt, kiegyensúlyozott életet élni, és megtanulni levezetni a feszültséget oly módon, hogy ne bensőnknek ártsunk, inkább beszéljünk, sportoljunk vagy dühöngjük ki magunkat.

Teakeverék

Teakeverék

Amennyiben naponta többször és keveset étkezünk, figyelve arra, hogy mindig legyen valami a gyomrunkban – lehetőleg könnyen emészthető étel -, máris tettünk valamit a gyomorégés ellen. Ugyanakkor jó, ha elkerüljük a gyomor nyálkahártyáját ingerlő ételek, italok és izgatószerek bevitelét. A pálinka, likőr, konyak, whisky, a fehér borok és a sör kerülendő.

Ha gyomorégés ellen bármilyen gyógyteát vagy más, a népi gyógyászatban alkalmazott készítményt használunk, azt mindenképpen tudatnunk kell az orvosunkkal, és jó, ha ezeket a gyógyszeres terápia kiegészítőjeként alkalmazzunk.

 

  
Iktatva: Gyomorégés, Gyomorégés ellen Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024