1

Mit tehetünk, ha gyomorsav van?

A gyomorsav a táplálék emésztésében játszik nagy szerepet. Probléma akkor adódik, ha túl sok gyomorsav termelődik, és ez gyomorégést okoz. Ennek hátterében nagyon sok dolog állhat. A gyomorsavtúltengést általában az egészségtelen életmód váltja ki. A nagy mennyiségű, kalóriában gazdag, nehezen emészthető ételek fogyasztása után gyakran tapasztalható gyomorégés.

Ha gyomorsav van, mindenképp szükséges a tudatos étrend kialakítása. Egy étkezés alkalmával csak annyi ételt szabad fogyasztani, amennyit a gyomor rövid időn belül képes megemészteni. Ezenkívül a gyakran gyomorégéssel szembesülő embereknek kerülniük kell a koffeines, alkoholos italokat, mivel ezeknek a túlzott fogyasztása negatívan befolyásolja a nyelőcső végén lévő záróizom működését, így a gyomorsav feljuthat a nyelőcsőbe, ami gyulladások kialakulásához is vezethet.

Ha gyomorsav van

Ha gyomorsav van

 A gyomorsav termelődését a nem megfelelő étkezésen kívül a más betegségekre alkalmazott gyógyszeres kezelések is fokozhatják. Az antibiotikumok nagyon károsak a gyomorra, ezért a hasonló gyógyszerek szedése után ajánlott meginni egy nagy pohár tejet, ez a praktika ugyanis, ha gyomorsav van, eredményes lehet.

Ha túl sok gyomorsav termelődik, nagyon sokféle módszerrel próbálkozhatunk annak megszüntetésére. A gyógyszerek alkalmazása helyett azonban először érdemes próbálkozni a természetes gyógymódokkal. A házi praktikák – mint a száraz kenyér, a citrom kifacsart leve, a reggeli zöld turmix fogyasztása – sokat segíthetnek, ha gyomorsav van.

  
Iktatva: Gyomorsav, Túltengés Címkék: , ,

Egy hozzászólás "Mit tehetünk, ha gyomorsav van?"

  1. Detári Bence szerint:

    Sziasztok
    Refluxra vagy gyomorsavra nagyon jó megoldás lehet a ganodermás termékek mivel ez a természetben található leglúgosabb növény. Sok emberen segitettem már ezekkel főleg a kávéval.
    Nézzétek meg a honlapom ha érdekel mi is ez és hogy segithet.
    coffeshop.dxn.hu

Írj most.

Küldés
Reflux 2024