0

Reflux édesség fogyasztása után is jelentkezhet

A reflux a túlsavasodott szervezet egy jellemző betegsége, amikor savas anyagok és enzimek áramlanak vissza a nyelőcsőbe. Gyakran hányingerrel, émelygéssel és rossz közérzettel is jár. A reflux általában az elhízott embereknél jelentkezik (de nemcsak), illetve azoknál, akik helytelenül táplálkoznak vagy stresszes életet élnek. A reflux édesség, túl zsíros ételek és más savasító tényezők hatására is gyakran felüti a fejét.

A reflux édesség hatására nagyon hamar jelentkezhet, mivel az édességek tele vannak szénhidrátokkal, melyek erősen savasítják a szervezetet. Ha ezt tapasztaljuk, mindenképp álljunk le egy időre a szénhidrátban gazdag élelmiszerek fogyasztásával – az édességfogyasztással is –, és tartsunk zöldségekben és gyümölcsökben gazdag diétát.

Reflux édesség

Reflux édesség

A reflux édesség hatására csakúgy megjelenhet, mint az olyan tényezők hatására, mint a túlzott kávé-, illetve alkoholfogyasztás vagy mértéktelen dohányzás. Amennyiben túl gyakran tapasztaljuk a refluxos tünetek jelentkezését, ezeket az anyagokat mindenképp iktassuk ki az életünkből, vagy legalábbis csökkentsük minimálisra a bevitelüket.

Ha a reflux édesség vagy más károsító tényezők hatására jelentkezett, igyunk kamilla vagy fehér akácvirág teát, esetleg keverjünk el egy kiskanál szódabikarbónát vízben és igyuk meg, mivel ezek az anyagok mind csökkentik a reflux okozta kellemetlen tüneteket, és még mellékhatásuk sincs.

  
Iktatva: Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024