0

Reflux éhségérzet

A reflux, bár csecsemőkorban egy teljesen normális jelenség, felnőtt korban megjelenése általában az egészségtelen táplálkozásnak tudható be, és igencsak kellemetlen érzés. Ilyenkor a gyomorban túl sok sav termelődik és ez a nyelőcsőbe áramlik vissza. A reflux éhségérzet a refluxban szenvedők egyik jól ismert tünete.

A reflux tehát gyakran éhségérzettel párosulva jelenik meg. Ilyenkor az egyén eleinte nagyon gyakran éhes, és kevés adagokkal is beéri, az idő múlásával azonban egyre több táplálékot vesz magához, mely nagyon gyors elhízáshoz vezethet, és ez még inkább növeli a reflux általi kellemetlenségeket.

Reflux éhségérzet

Reflux éhségérzet

A reflux során tapasztalt éhségérzet szerencsére könnyen visszaszorítható. Legtöbbször gyógyteákkal és a helyes táplálkozás megkezdésével is könnyen kiküszöbölhető, és csak ritkán van szükség gyógyszeres kezelésre. Sokat segíthet a refluxon az is, ha kiszorítjuk életünkből a károsító tényezőket.

Ha nem szeretnénk a reflux és az éhségérzet áldozatául esni, mindenképpen csökkentsük a túlzott hús-, kávé-, cukor és zsíros ételek fogyasztását, mert ezek az élelmiszerek mind hozzájárulnak a reflux kialakulásához. A dohányzás is egy ilyen károsító tényező, mely rendkívüli módon savasítja a szervezetet, s ezzel nagymértékben hozzájárul a reflux gyakori megjelenéséhez. A zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával valamint a teljes kiőrlésű élelmiszerekkel és bio táplálékokkal nagymértékben csökkenthetjük a reflux kialakulásának veszélyét.

  
Iktatva: Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024