0

Reflux – émelygés tünettel

A reflux betegség nagyon gyakori nemcsak gyermek-, de felnőttkorban is. A reflux leggyakoribb tünete a savas gyomortartalom visszakerülése a nyelőcsőbe, de gyakori tünet a reflux émelygés, illetve nyáladzás is.

A reflux émelygés elsősorban a gyomorban keletkezett túl sok sav hatására alakul ki. Ilyenkor a legjobb, ha nyugtató kamilla vagy fehér akácfa virág teát iszunk. Általában a káros anyagok kiiktatásával és az egészséges életmód preferálásával a reflux okozta kellemetlen tünetek jelentősen csökkenthetőek, viszont ha a tünetek még így sem enyhülnek, akkor mindenképpen forduljunk orvoshoz.

Reflux émelygés

Reflux émelygés

A reflux émelygés kialakulásának leggyakoribb kiváltó okai a túlzott kávé- és alkoholfogyasztás, a dohányzás, valamint a túl sok szénhidrát és zsíros anyag bevitele a szervezetbe, melynek hatására a szervezet túlzott mértékben elsavasodik, s ennek mellékhatása lesz a reflux megjelenése.

A gyógyteákon kívül a reflux émelygés, s az általában ezzel járó puffadás másik igen hatásos ellenszere a szódabikarbónás víz is, mely rövid 10-15 percen belül kifejti hatását, s ezzel együtt rövidebb időközökre eltünteti a panaszokat is. A refluxban szenvedő betegeknek javasolt a rendszeres gyümölcs- és zöldségfogyasztás is. Ezek közül lehet, hogy lesz néhány, mely rövidtávon még inkább súlyosbítani fogja a tüneteket, ám hosszú távon kifejtik jótékony hatásukat, és ha kerüljük a fent megnevezett káros anyagokat, biztosan nem lesz több refluxos panaszunk.

  
Iktatva: Reflux Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024