0

Reflux és hasfájás

A nyelőcső záróizmának nem megfelelő működése miatt a gyomorsav és emésztőnedvek a nyelőcső felé kezdenek áramolni. A reflux csecsemő korban teljesen természetes jelenség, mivel a kisbabák emésztő rendszere még nincs olyan szinten kifejlődve, mint a felnőtteké, ám felnőtt korban valamilyen károsító tényezőnek és a nem megfelelő életvitelnek vagy táplálkozásnak tudható be. A reflux és hasfájás – mely e jelenség egy igen gyakori kísérő tünete – akkor alakul ki, amikor a nem megfelelő táplálkozás következtében a szervezet túlsavasodik.

A reflux és hasfájás amennyiben nem gyakran jelentkező probléma, könnyűszerrel megszüntethető gyógyteákkal vagy az egészséges táplálkozás beiktatásával. Refluxra hatásos lehet a kamilla vagy fehér akácvirág tea, esetleg a szódabikarbóna. Ezek a házilag könnyűszerrel elkészíthető gyógyító hatású szerek mind egészségesek és mellékhatásoktól mentesek.

Reflux és hasfájás

Reflux és hasfájás

A reflux és hasfájás nemcsak az egészségtelen táplálkozás következményeként szokott megjelenni, hanem olyan károsító anyagok hatásaként is, mint a kávé, alkohol vagy cigaretta. Ha gyakran küzdünk refluxos tünetekkel, ezeket a tényezőket mindenképpen iktassuk ki életükből, mert hosszú távon akár komoly problémákat is okozhatnak.

A reflux és hasfájás, ha túl gyakran jelentkezik, mindenképpen menjünk el orvoshoz, mivel a gyakori tünetek valamilyen komolyabb problémát is sejtethetnek a háttérben. Ha azonban csak időközönkénti előfordulásról van szó, inkább házilag próbálkozzunk a baj megszüntetésével.

  
Iktatva: Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024