0

Reflux és hasmenés

A reflux egy nagyon kellemetlen betegség, mely a felnőtt lakosság jelentős részét érinti. Javarészt elhízott emberek esetében jelentkezik, vagy olyankor, amikor túl sok károsító tényezővel és egészségtelen táplálékkal terheljük túl szervezetünket. A reflux és hasmenés együtt is járhat, egy időben jelentkezhet mindkettő. A túlzott mennyiségű gyomorsav ugyanis az emésztést is felboríthatja.

A refluxot és hasmenést kísérheti émelygés, esetleg hányás is. Ilyenkor nem kell mindjárt orvoshoz fordulni. Az esetek többségében a probléma házilag is orvosolható különböző gyógyteákkal illetve néhány napos diétával. Refluxra nagyon jó a kamillatea vagy a fehér akácvirág teája is, mivel gyulladáscsökkentő hatásuk hamar visszaszorítja a kellemetlen tüneteket, ezen kívül a szódabikarbóna is hatásos az émelygés és nyelőcsőbe áramló sav visszaszorítására.

Reflux és hasmenés

Reflux és hasmenés

A reflux és hasmenés jelentkezésekor nagyon fontos, hogy mindenképpen hagyjuk ki, vagy legalább csökkentsük az olyan káros anyagokat, melyek még inkább hozzájárulnak a tünetek súlyosbodásához. Ilyenek a kávé, az alkohol, a dohány, illetve a túl zsíros és szénhidrátban gazdag élelmiszerek.

A reflux és hasmenés gyakori jelentkezésekor azonban már érdemes orvoshoz fordulni, mert lehet, hogy valami egyéb betegség előjeleiként jelentkeznek ezek a tünetek. Ha viszont csak néhány alkalommal fordul elő, akkor mindenképpen próbálkozzunk eleinte házi módszerekkel kiküszöbölni a bajt.

  
Iktatva: Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024