2

Reflux és paleo étrend

Az olyan betegségekre, mint a reflux a paleo étrend rendkívül jó hatást gyakorolhat. Pár évszázaddal ezelőtt a reflux nem volt olyan elterjedt, mint napjainkban. Ezeknek a betegségeknek a kialakulásáért az étrendünk tehető felelőssé. Naponta fogyasztunk olyan élelmiszereket, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak tartósítószereket, adalékanyagokat, ízfokozókat. Néhány kutatás azt bizonyítja, hogy nem telt el elég idő az őskorszak óta ahhoz, hogy a szervezetünk alkalmazkodjon ezekhez az élelmiszerekhez.

Refluxra a paleo étrend azért hasznos, mert olyan élelmiszereket tartalmaz, amelyek nyers formában találhatóak, tehát nem esnek át túl sok folyamaton ahhoz, hogy fogyaszthatóak legyenek. A tartósítószerrel ellátott ételek hatására megnő a gyomorsavtermelés, ezáltal fokozódnak a reflux tünetei.

Reflux és paleo étrend

Reflux és paleo étrend

A paleo étrend alapkövei a zöldségek, de ezek közül nem mindegy, hogy miből válogatunk. Ha csak tehetjük, bio zöldségeket fogyasszunk. Ezenkívül válasszunk olyan élelmiszereket, amelyeket őseink is fogyasztottak. Ilyenek a főzelékek, a zöldségraguk, a húsok. A húsféléket jól meg kell párolni. Fontos, hogy ne használjunk főzés közben olajat, és kerüljük a zsíros ételeket.

Refluxra a paleo étrend követése azért is hasznos, mert amellett, hogy az étrendünkön változtatunk, nagyon sok testmozgás is szükségeltetik, hisz az őskorban az emberek rá voltak kényszerülve arra, hogy vadásszanak, zöldségeiket saját maguk termesztették. A sok mozgás pedig jó hatással van az emésztésre is.

  
Iktatva: Étrend, Reflux Címkék: , ,

2 hozzászólás "Reflux és paleo étrend"

  1. Nagy Istvánné szerint:

    Már 10 éve refluxos vagyok. Nagyon sok fajta gyógyszert kipróbáltam már, egy ideig úgy tűnt, hogy használnak, de a vége mindig ugyan az volt, hogy ismét erősödtek a tüneteim. Nagyon szeretnék tartós megoldást, mert már teljesen kikészülök idegileg.

Írj most.

Küldés
Reflux 2024