0

Reflux beteg étrendje

A reflux betegség egy olyan emésztőrendszeri megbetegedés, amely kihathat az egész életünkre. A legnagyobb probléma az, hogy más betegségek kialakulását is kezdeményezheti. A legtöbbet a betegség leküzdéséért azzal tehetünk, ha valamilyen módon csökkentjük a gyomorsav termelését. Ehhez viszont változtatni kell az étrendünkön. A reflux beteg étrendje rendkívül komplex, ugyanis nem ehet savasító ételeket, és ezeket olyanokkal kell pótolnia, amelyek nem súlyosbítanak a tüneteken, mégis tartalmazzák azokat a vitaminokat, ásványi anyagokat és fehérjéket, amelyekre a szervezetének szüksége van.

A reflux beteg étrendjének nem szabad tartalmaznia túl zsíros élelmiszereket, savasító zöldségeket és gyümölcsöket mint a citrusfélék, paradicsom stb. Ezen kívül óvakodnia kell a koffeines italoktól. Koffeint nemcsak a kávé, hanem a teák és az energiaitalok is tartalmaznak. Ezeknek hatására csökken a rekeszizom hatékonysága, így könnyen felfolyik a sav.

Reflux beteg étrendje

Reflux beteg étrendje

Az alkohol és a cukor szintén nem fordulhatnak elő a reflux beteg étrendjében. Fontos a naponként többszöri étkezés, alkalmanként kisebb adagokat fogyasztva, ezen kívül arra is vigyázni kell, hogy elegendő tápanyagot juttassanak a szervezetükbe, mivel a reflux diagnosztizálásáig általában a beteg lefogy, így az immunrendszere is meggyengülhet.

A reflux beteg étrendjének tartalmaznia kell azokat az élelmiszereket, zöldségeket, gyümölcsöket, amelyek biztosítják számára minden olyan tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot, amelyre szervezetének szüksége van.

  
Iktatva: Étrend, Reflux Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024