0

Reflux diéta csecsemőknél

A reflux csecsemőknél nehezen felismerhető betegség, ugyanis a legtöbb anyuka azt gondolja, hogy csak a normális bukás tüneteit produkálja a kisbaba. A bukás teljesen természetes csecsemőkorban, azonban az nem jár olyan intenzív tünetekkel, mint a reflux. A reflux diéta alkalmazása csecsemőknél abban az esetben ajánlott, ha a kisbaba nem növi ki a betegséget, és hosszú ideig a reflux tünetei tapasztalhatóak nála.

A reflux diéta csecsemőknél reflux ellenes tápszerekben merül ki, amit szigorúan egyeztetni kell egy gyermekorvossal is. Ezen kívül azok a kismamák, akik anyatejjel etetik kisbabájukat, mindig csak nagyon pici adagokat adhatnak a kicsinek, kizárólag cumisüvegből. Minden ilyen alkalom után büfiztetni kell, majd azután adni az újabb adagot. Az anyatejet gyorsan megemészti a gyomor, de el kell telnie egy kis időnek a két adag bevitele közt.

Reflux diéta csecsemőknél

Reflux diéta csecsemőknél

Fontos odafigyelni arra, hogy a kisbaba szervezetébe elegendő D-vitamin maradjon, hisz a folyamatos bukások által a vitaminok nem tudnak beépülni a kicsi szervezetébe. Csecsemőkorban a reflux gyógyszeres kezeléssel is gyógyítható, de ha a diéta megoldja a problémát, nem szükséges ehhez folyamodni.

A reflux diéta csecsemőknél eredményes lehet, de alkalmazása előtt mindenképp ki kell kérni szakorvos tanácsát. Ha a reflux tüneteit tapasztaljuk kisbabánknál, mindent el kell követnünk annak érdekében, hogy teljesen meggyógyuljon, hisz a reflux hatására más betegségek is kialakulhatnak.

  
Iktatva: Diéta, Reflux Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024