1

Reflux diéta mintaétrend

A reflux diéta mintaétrend kialakulásának a legfőbb célja, hogy megszüntessük a reflux tüneteit, a gyulladásokat, elősegítsük a záróizom javulását, s ezzel megakadályozzuk a gyakori gyomorsav visszaáramlását. Ennek érdekében javallott naponta többször kisebb adagokat fogyasztani és tudatosan étkezni.

A reflux diéta mintaétrend betartásához szükséges a sok folyadékbevitel. A folyadék közömbösíti a savat, ezzel nagyban elősegíti a tünetek enyhítését. Emellet kerülni kell a cukros ételeket, édességeket és a szénsavas üdítőket, főképp a kólát. A koffein is nagyon káros lehet a reflux betegek számára, az alkohol és a dohányzás úgyszintén. A zsíros, fűszeres ételek elkerülése kötelező, mert ezek által súlyosbodnak a tünetek.

Reflux diéta mintaétrend

Reflux diéta mintaétrend

A reflux diéta mintaétrend bevezetésekor ügyelni kell, hogy az étrend mindent tartalmazzon, amire szervezetünknek szüksége van, hisz ha az immunrendszerünk legyengül, más betegségek is kialakulhatnak a refluxnak köszönhetően. Többek közt gyakran előfordulhat tüdőgyulladás, torokgyulladás, asztmás és más légúti megbetegedések.

A reflux diéta mintaétrend alkalmazása nagyban segíti a betegség által produkált tünetek enyhítését, ám ha ezek gyakorivá válnak, mindenképp orvoshoz kell fordulni, és a diéta mellett gyógyszeres kezelést is alkalmazni kell. Manapság nagyon sokféle gyógyszert előállítanak savmegkötésre, csökkentésre. Ez is azt bizonyítja, hogy nem megfelelően étkezünk. Törekedjünk minél több olyan élelmiszert fogyasztani, melyek nem mentek át technológiai folyamatokon, és természetes formában fogyaszthatjuk őket.

  
Iktatva: Diéta, Reflux Címkék: , , , ,

Egy hozzászólás "Reflux diéta mintaétrend"

  1. Major Dénesné szerint:

    38 éve szedek reumás gyógyszereket,szteroidot is.Refluxom van és nagyon sokat szenvedek a gyomor savtól.Napi2 db CONTROLOCOT és 3 dbVENTERT szedek,de ez sem mindig elég.
    Nagyon nehéz a diétát bettartani.Minden jótanácsot szívesen fogadok.

Írj most.

Küldés
Reflux 2024