0

Reflux diéta sok gyomorsav ellen

A stressz, a nem megfelelő étrend megzavarhatja szervezetünket, többek közt a gyomorsavtermelést is. A túlzott gyomorsavtermelés gyomorégést okoz, ennek a megszüntetéséért érdemes visszatérni a természetes formában található élelmiszerekhez, ugyanis a sok tartósítószerrel ellátott ételek hatására gyomorsav termelődik.

Sok gyomorsav ellen célszerű olyan élelmiszereket fogyasztani, amelyek felszívják a gyomorsavat. Ilyen élelmiszerek közé tartozik a kenyér, a zabpehely és minden olyan étel, amely sok rostot tartalmaz. Ha már fennáll a nagy mennyiségű gyomorsav, érdemes ezek közül választani, ha pedig meg szeretnénk előzni annak kialakulását, olyan élelmiszereket kell fogyasztanunk, amelyek csökkentik a gyomorsavtúltengés kockázatát.

Reflux diéta sok gyomorsav ellen

Reflux diéta sok gyomorsav ellen

A reflux diéta sok gyomorsav ellen megköveteli az egészséges életmód kialakítását. Fontos a rendszeres étkezés, és azon belül az adagok tudatos összeállítása. A napi étrendünknek tartalmaznia kell nagyon sok zöldséget, gyümölcsöt, fehérjét, rost tartalmú ételeket, fehér, zsírszegény húst és tejtermékeket. A spenót, barna rizs, zeller, spárga, kenyér, sárgarépa mind azok közé az élelmiszerek közé tartoznak, amelyek segítenek enyhíteni a tüneteket.

A reflux diétának betartása, ha túl sok gyomorsavval küzdünk, mindenképpen kötelező. Ebben az esetben a savmegkötő gyógyszerek már nem mindig fejtik ki hatásukat, főképp ha gyakran észleljük a tüneteket. Ezért szükséges életmódot váltani, sokat mozogni, egészséges ételeket fogyasztani, olyanokat, amelyeket a gyomor kevés időn belül meg tud emészteni.

  
Iktatva: Diéta, Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024