0

Reflux diéta sok gyomorsavra

A reflux betegség a gyomortartalom nyelőcsőbe való visszaáramlását jelenti, mely égő, csípő érzéssel jár. A sokáig fennálló refluxos panasz szövődményekkel is járhat, ezért tanácsos minél előbb kezelni. A reflux jelensége időnkét egészséges embereknél is előfordulhat, kórossá akkor válik, ha a panaszok heti rendszerességgel fennállnak. A betegség tünetei a túlzott gyomorsav termelődés hatására rosszabbodhatnak, de számos reflux diéta létezik a sok gyomorsav ellen.

A reflux diéták általában az életmód változtatással társulnak. A refluxban szenvedőknek lehetőleg kerülniük kell a túlságosan fűszeres, zsíros, nehéz ételeket. Egy reflux diéta sok gyomorsavra a túlzottan savas ételeket sem ajánlja. Továbbá előnyös a könnyebben emészthető csirke-, pulyka- és halhús fogyasztása.

Reflux diéta sok gyomorsavra

Reflux diéta sok gyomorsavra

Ha valaki belekezd egy sok gyomorsavra ajánlott reflux diétába, annak egy nap alatt legalább ötszöri étkezés ajánlott. Reggelire fogyasztható müzli, tejtermék, de akár egy kevés zöldség is. Tízóraira kétszersült, joghurt vagy zabpehely ajánlott. Ebédre a húsleves és a könnyen emészthető párolt baromfihús fogyasztása a legmegfelelőbb. Uzsonnára fogyaszthatunk kiflit, süteményeket vagy kekszet. A vacsora lehet párolt zöldség sovány hússal.

Fontos megjegyezni, hogy a gyomor annál könnyebben emészt, minél kevesebbet eszünk. Ezért ha elkezdtünk egy reflux diétát sok gyomorsavra, fontos betartani a mértékletességet. Továbbá kerüljük az alkoholt, a feketekávé fogyasztását és a dohányzást. Helyette inkább fogyasszunk sok gyógynövényből készült teát.

  
Iktatva: Diéta, Reflux Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024