0

Reflux diéta

A reflux diéta betartása nélkülözhetetlen a reflux betegek számára. Manapság e betegség végleges gyógyítása nagyon nehezen megoldható, a beavatkozás pedig sok kockázattal jár. Így legtöbbet a tünetek csökkentése érdekében akkor tehetünk, ha módosítunk az étrendünkön. A diéta tulajdonképpen minden olyan élelmiszert tartalmazhat, amely az egészséges életmódhoz szükséges, kivéve a savasító ételeket.

A reflux diéta alatt kerülni kell a túl sok szénhidrátot, a zsíros húsokat, a kólát és egyéb koffeines és alkoholos italokat. Ezen kívül a zsíros és cukros ételek is nagyon károsak lehetnek. Ezek helyett érdemes nagyon sok zöldséget enni: cukkínit, salátát, karfiolt, brokkolit, spenótot és különböző főzelékeket. Húsok közül válasszuk inkább a csirkét, pulykát, libát, mintsem a marhahúst és a többi vörös húsokat.

Reflux diéta

Reflux diéta

A reflux diéta betartása nem nehéz és garantáltan hatékony. A legfontosabb, hogy odafigyeljünk az étel minőségére. Olyan élelmiszereket fogyasszunk, amelyek nem tartalmaznak túl sok tartósítószert, adalékanyagokat, ízfokozókat. Főzés közben is a káros ízesítőszerek helyett használjunk inkább zöldfűszereket.

A reflux diéta betartásával és némi testmozgással biztosan csökkennek majd a tünetek. A refluxos betegek számára fontos a nyugodtság is, ugyanis a stressz hatására is megnő a savtermelés. Ha mégsem bizonyul mindez hatásosnak, akkor orvoshoz kell fordulni, hogy gyógyszereket, savmegkötőket is alkalmazzunk.

  
Iktatva: Diéta, Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024