0

Reflux ellen ételek

A refluxtól szenvedők számára nagyon fontos, hogy a megfelelő étrendet kövessék, hisz így lehet a legkönnyebben elkerülni, hogy nagyon sok sav termelődjön a gyomorban. Vannak reflux ellen olyan ételek, amelyek kifejezetten csökkentik a sav mennyiségét. Az egyik legjobb élelmiszer erre a célra, ami a legtöbb háztartásba megtalálható, nem más, mint a tej. A tej gyorsan gyógyírt ad a gyomorégésre.

A reflux ellen ételek is fogyaszthatók, hiszen vannak olyan alapanyagok, ételek, amelyek nem növelik, hanem csökkentik a sav mennyiségét. Az olyan ételek, mint a főtt burgonya vagy a rizs kiválóan csökkentik a gyomorsavsav mennyiségét. Azonban arra vigyázni kell, hogy főzzük vagy pároljuk, mert ha olajban sütjük, akkor már nem csökkentik, hanem fokozzák a savtermelést.

Reflux ellen ételek

Reflux ellen ételek

A megfelelő étrend nagyon fontos a refluxos betegek számára. A reflux ellen ételek fogyasztásával is lehet harcolni. A lényeg, hogy olyan élelmiszereket válasszon a beteg, melyek nem fokozzák, hanem csökkentik a savat. Jó választás lehet a teljes kiőrlésű gabonából készült kenyér is, ami akkor a legjobb, ha egy napot állt.

A reflux elleni ételek akkor a legjobbak – legyen szó húsról vagy zöldségről –, ha megfőzzük vagy pároljuk. Zöldség esetében a nyers fogyasztás is megoldás lehet. A pékárukból a teljes kiőrlésűt válasszuk, hisz azok feldolgozásához nagyobb savmennyiségre van szükség, ezért kevesebb sav tud visszafolyni a nyelőcsőbe.

  
Iktatva: Étrend, Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024