0

Reflux elleni gyógyteák

A reflux a kisbabáknál gyakran visszatérő jelenség, mely ilyenkor teljesen normálisnak mondható. A felnőttkori reflux azonban már nem magától értetődő jelenség, és valamilyen lappangó bajt feltételez a háttérben. Amennyiben nem szeretnénk reflux elleni gyógyszeres kezelésnek alávetni magunkat, próbáljunk ki reflux elleni gyógyteákat.

A reflux elleni gyógyteák nagyon hatásosak, ráadásul mellékhatások miatt sem kell aggódni, ha jól vannak megválasztva. Segítségükkel visszaszoríthatók a reflux okozta kellemetlen tünetek. Az egyik leghatásosabb tea ilyen esetre a kamillatea, mivel ez a teafajta remekül gyógyítja a gyulladásos betegségeket, a reflux ellen is bevethető.

Reflux elleni gyógyteák

Reflux elleni gyógyteák

A reflux elleni gyógyteák közül hatásos még a fehér akácvirág tea is, melyet immunerősítő orbáncfű teával kombinálva egészen nagyszerű hatásokat érhetünk el a reflux elleni küzdelemben. A két tea gyomorideg nyugtató anyagokat tartalmaz, melyek fokozzák egymás hatását, és kiváló reflux elleni teát lehet készíteni belőlük.

Gyomorégés, savtúltengés esetén kezdetben mindenképpen ajánlatosabb gyógyteákat fogyasztani a tünetek enyhítésére és megszüntetésére, mint gyógyszereket. Hacsak nem orvos írt fel valamilyen gyógyszert, mert refluxunk már másként nem orvosolható, eleinte mindenképpen a gyógyteás kezelést próbáljuk ki, továbbá próbáljunk egészségesen táplálkozni, sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, valamint kevesebb húst és péktermékeket, mivel az esetek többségében a helytelen táplálkozás a refluxot kiváltó leggyakoribb ok.

  
Iktatva: Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024