0

Reflux elleni készítmények

A reflux betegség során a gyomor savtartalma visszakerül a nyelőcsőbe. A tünetek könnyen összetéveszthetőek a gyomorfekéllyel, illetve a szívinfarktussal. A szakirodalomban álarcos fojtogatóként vált ismerté ez a betegség, ugyanis amellett, hogy az intenzív savtartalom felmarja a nyelőcső nyálkahártyáját, illetve több esetben előfordult, hogy a beteg gégéjének a nyálkahártyáját is felsértette, idegi alapon akár hörgőgörcsöt is okozhat. Hideg, illetve forró ital fogyasztása után, lefekvéskor, hajoláskor is előfordulhat, hogy a sav visszajut a szánkba. Ezt gyomorégés és erőteljes fájdalom kíséri, mely a savval együtt szétáramlik a mellkason. Számos reflux elleni készítmény közül választhatunk, melyek megkönnyíthetik a betegek mindennapjait.

A reflux ellen igen hatásosnak bizonyul a zöld tea ginseng gyökérkivonattal. A zöld tea önmagában nem ajánlott, sem a fekete tea, mivel ezek súlyosbíthatják a betegség tüneteit. A ginseng tea viszont kiválóan alkalmas mézzel elegyítve. A méz fogyasztása különösen ajánlott az ebben szenvedők számára, ugyanis erősíti a nyelőcső alsó részét, melynek meggyengülése az egyik leggyakoribb kiváltó oka a betegségnek. A teák mellett egyéb reflux elleni készítményeket alkalmazhatunk kezelés gyanánt.

Reflux elleni készítmények

Reflux elleni készítmények

 

Több beteg jelentős javulásról számolt be a kénes tartalmú vizek fogyasztása során. A reflux elleni készítmények általában savlekötő-szereket tartalmaznak, melyek megakadályozzák, hogy a sav a nyelőcsőbe kerülve károsítsa azt.

A reflux elleni készítmények használata mellett javasolt a reflux diéta, valamint a méregtelenítés.

 

  
Iktatva: Kezelése, Reflux Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024