0

Reflux fejfájás esetén

Napjainkban egyre elterjedtebb betegség a reflux, amely olyan tünetekkel is együtt járhat, amelyek nem tartoznak a szokványos tünetek közé.  A reflux fejfájás kapcsolat is ilyen. Az orvosok azt feltételezik, hogy a gyomorsav a nyelőcsőből a tüdőbe is átszivárog, ezáltal ott oxigénhiányt tud okozni, az oxigénhiány pedig fejfájást. A betegség kísérő tüneteként is említhetjük a fejfájást.

A reflux fejfájás esetén már nagyon súlyos is lehet. A fejfájás leginkább akkor jelentkezik, amikor a sav miatt az agyban oxigénhiány lép fel. Ez a légzőszervek sérülése következtében lehet. Több beteg is arról számol be, hogy éjszakánként légzési nehézségeik támadnak. Ilyenkor oxigénhiányos állapotról beszélhetünk.

Reflux fejfájás

Reflux fejfájás

A kapcsolatot az légzési nehézségek és reflux között még nem sikerült egyértelműen bizonyítani, de több kutatás eredménye is arra enged következtetni, hogy a tüdőbe szivárgó gyomorsavsav a kiváltó ok. A reflux fejfájás esetén tehát komoly gondot okozhat. Ilyenkor tapasztal több beteg is komoly savvisszaáramlást.

A reflux fejfájás kapcsolat a mai napig különböző kutatások tárgyát képezi. A napvilágot látott eredményeknek köszönhetően folyamatosan javulhat a betegek állapota. Az oxigéncseppek bizonyultak eddig a leghatásosabb fegyvernek a reflux alatt jelentkező fejfájással szemben. Az oxigéncseppek alkalmazása egyre népszerűbb, hisz jelen pillanatban csak ez az egyetlen megoldás, ami tartós segítséget nyújt a refluxban szenvedők számára, de az újabb kutatások jobb gyógyszereket is hozhatnak magukkal.

  
Iktatva: Reflux Címkék: , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024