0

Reflux kezelése babáknál

A reflux kezelésére babáknál jó esélyek vannak. Ez a betegség nagyon sok csecsemőnél előfordul, de ebben a korban még nem gyógyíthatatlan. Nem szükséges gyógyszeres kezelés, a kicsi egy idő után kinövi, ha odafigyelünk az étkezéseire és pár olyan dologra, amelyek segítenek számára leküzdeni a betegséget.

A reflux kezelése babáknál nem könnyű feladat ugyan, azonban nem lehetetlen. Ha a kisbaba refluxos, a tünetek csökkentése érdekében naponta többször kell etetni, alkalmanként nagyon kis adagokkal kínálva. A csecsemők gyomrának a térfogata még nagyon kicsi, és minél jobban megtelik, annál több sav termelődik, ami irritálhatja a nyelőcsövét, ezzel égő érzést okozván neki.

Reflux kezelése babáknál

Reflux kezelése babáknál

Fontos a baba elhelyezése. Soha ne fektessük teljesen vízszintesen, mert a sav így könnyen visszafolyhat a gyomorból. A feje alá mindig tegyünk valamit, hogy ne legyen egy szintben a testével. Azok, akik anyatejjel etetik a kicsit, sajnos nem sokat tudnak tenni, azon kívül, hogy ők maguk is reflux diétát alkalmaznak, viszont manapság már gyártanak antireflux tápszereket is, amelyek nagyban segítenek a reflux kezelésében babáknál.

Ha a tüneteket tapasztaljuk, érdemes kikérni az orvos tanácsát is. Ha a gyerek nem növekszik, a súlya nem gyarapodik, gyakran sír evés után, és gyakoriak a bukások is, akkor valószínűleg refluxa van. A reflux kezelése babáknál gyógyszeres kezeléssel is megoldható, azonban ezt szigorúan csak orvos tanácsolhatja.

  
Iktatva: Kezelése, Reflux Címkék: , , , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024