0

Reflux oesophagitis diéta

A reflux oesophagitis diéta a táplálkozási szokások megváltoztatásán alapuló diétatípus. Bizonyos élelmiszerekről teljes mértékben le kell mondanunk, ha meg szeretnénk szabadulni eme kellemetlen betegségtől. A tiltott élelmiszerek listáján szerepel az alkohol, a csokoládé, a paradicsom (mindenféle formájában), a fűszeres ételek, a kávé és a zsíros ételek.

A reflux oesophagitis diéta ideje alatt ne fogyasszunk továbbá semmilyen tejterméket, mert ezek laktóz- és fehérjetartalmuk miatt szintén refluxot válthatnak ki. A felsorolt termékek mellőzése általánosan javasolt a reflux oesophagitisben szenvedő páciensek számára, ám akadnak olyan betegek is, akik nyugodtan fogyaszthatnak bizonyos készítményeket a fentiek közül, mert semmilyen negatív hatást nem gyakorolnak rájuk. Tehát a reflux oesophagitis diéta valamilyen szinten egyénfüggő.

Reflux oesophagitis diéta

Reflux oesophagitis diéta

A reflux oesophagitis diéta ideje alatt a következő élelmiszereket ajánlott fogyasztani, mivel ezeknek emésztést elősegítő hatásuk van, valamint csökkentik a reflux oesophagitis okozta károkat is: ananász, papaya és a fehérjében gazdag sovány húsok (csirke, hal stb.).

A reflux oesophagitis diéta során vigyünk sok rostot szervezetünkbe, zöldségek és gyümölcsök formájában. A diéta még hatásosabb, ha az étkezést követő 2-3 órában nem fekszünk le, és ha kerüljük a szoros ruhák viselését. Hatását fokozza továbbá az is, ha leszokunk a dohányzásról. A túlsúlyos betegeknek csökkenteniük kell súlyfeleslegükön a siker érdekében.

  
Iktatva: Diéta, Reflux Címkék: , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024