0

Reflux oesophagitis tünetei

A reflux oesophagitis a reflux egyik olyan alfaja, mely gyulladást alakít ki a nyálkahártyán a gyomorsav nyelőcsőbe való visszajutásakor. Kezelése nem elhanyagolandó, ugyanis problémássá teszi a nyelést, valamint nagyon kellemetlen és fájdalmas érzést okoz. A reflux oesophagitis jellegzetes tüneteiről könnyen felismerhető.

A reflux oesophagitis tünetei közé sorolható a nyelőcső gyulladása és az ezt kísérő enyhébb vagy hevesebb vérzés. A gyomorból visszaáramló savas folyadék a nyelőcső mellett a tüdőt is károsíthatja, asztmarohamot, száraz köhögést, rendszeres csuklást vagy súlyosabb tüdőbetegségeket kialakítva. Ez is lehet a reflux oesophagitis egyik jellegzetes ismérve.

Reflux oesophagitis tünetei

Reflux oesophagitis tünetei

A reflux oesophagitis tünetei közé tartozik továbbá a fekélyek megjelenése a nyelőcsőben, melyek helyén idővel hegek alakulnak ki. Ezt a folyamatot a háton és a mellkasban jelentkező fájdalom is kísérheti. A reflux oesophagitis legsúlyosabb stádiumában nyelőcsőrák is kialakulhat. Tehát nem érdemes halasztani azt, hogy orvoshoz forduljunk, amennyiben a fenti tünetek valamelyikét észleljük magunkon.

A reflux oesophagitis tünetei abban az esetben jelentkeznek, hogyha valamilyen irritáció, fertőzés jelentkezik a nyelőcsőben baktériumok, gombák vagy vírusok formájában, de kialakulhatnak egy immunrendszert legyengítő betegség következtében is. A két leggyakoribb oesophagitist kiváltó tényező a candida gomba és a herpes vírus. Ezek általában akkor támadják meg az embert, amikor az immunrendszer nagymértékben legyengül.

  
Iktatva: Reflux, Tünetei Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024