0

Reflux otthoni kezelése

A reflux a tápcsatorna felső szakaszának működési zavara. Eredményeképpen a gyomorsavakkal és emésztőnedvekkel telt gyomortartalom a normális haladási iránnyal ellenkezően visszajut a nyelőcsőbe, ahol kellemetlen tüneteket okozhat. Legnyilvánvalóbb tünetei a rendszeres gyomorégés és a szegycsont mögött jelentkező égő fájdalom, valamint a fulladásérzés. Bár ijesztőek lehetnek ezen tünetek, nem kell megijedni, hiszen a reflux otthoni kezelése során is javulás észlelhető, bár előbb ki kell kérni egy orvos tanácsát.

A reflux nagyon jól kezelhető betegség, bár véglegesen meggyógyítani sajnos nagyon ritkán lehet. Általában hosszú távú kezelésre van szükség, és pontosan be kell tartani az orvos tanácsait a reflux otthoni kezelése során is. Nem elegendő a tüneteket megszüntetni, ugyanis ennek később már komolyabb szövődményei is lehetnek. A betegség ismételt jelentkezését kell megszüntetni, ezáltal a későbbi szövődményeket megelőzni.

Reflux otthoni kezelése

Reflux otthoni kezelése

A reflux otthoni kezelése kezdeti fázisban lehet eredményes. Az enyhébb panaszok egyszerű életmódbeli változtatással is jól kezelhetők, de a betegség kialakulása is megelőzhető. Oda kell figyelni a helyes étkezésre, és arra, hogy inkább gyakrabban, de egyszerre kevesebb mennyiségű ételt fogyasszunk. Továbbá fontos a magas rosttartalmú ételek fogyasztása, és a szoros ruházat kerülése is.

Amennyiben a reflux otthoni kezelése nem jár kellő eredménnyel, gyógyszeres kezelésre van szükség. Fontos tudni, hogy recept nélkül is kaphatók gyógyszerek, ám ajánlott orvoshoz fordulni, mivel könnyen félre is kezelhető e betegség.

  
Iktatva: Kezelése, Reflux Címkék: , , ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024