1

Reflux természetgyógyászati kezelése

A reflux napjaink egyik legelterjedtebb és egyre többeket érintő betegsége. A gyomorsav visszaáramlásának jelenségéről van szó, amely jelentéktelennek tűnő tünetekkel indul, de elhanyagolásuk során komoly betegségeket okozhat. Sajnos teljesen nem gyógyítható meg e betegség, viszont nagyon könnyen kezelhető. Sok orvos első lépésként a reflux természetgyógyászati kezelését ajánlja. Kezdeti fázisban egyszerű életmódbeli változtatásokkal is kiváló eredményeket érhetünk el.

A reflux helyes kezelése nem mindig egyértelmű a betegek számára. Rengeteg gyógyszer található a patikákban, emellett a reflux természetgyógyászati kezelése is igencsak népszerű. Természetes, hogy feltevődik a kérdés: melyik a legjobb módszer? A televízióban látható gyomorsavat semlegesítő antacidok általában vény nélkül kaphatók, viszont ezek beavatkoznak az emésztés természetes folyamatába: egyrészt akadályozzák a tápanyagok felszívódását, másrészt terhelik a veséket. Vannak azonban kivételek e téren, ezért ajánlatos kikérni egy szakorvos véleményét, mielőtt gyógyszerhez nyúlnánk.

Reflux természetgyógyászati kezelése

Reflux természetgyógyászati kezelése

Kevesen tudják, hogy a reflux természetgyógyászati kezelése nem jelent mást, mint a gyógynövények és természetes keverékek használatát. Rengeteg refluxra ajánlott gyógynövény található a boltokban, és gyűjthető be a természetből is. Ilyenek: akácvirág, bodzavirág, cickafarkfű, csalánlevél, ánizsmag, és még sok más. Ezek általánosan használhatók, s nemcsak a reflux kezelésére, de más betegségekre is jó hatással van.

Mint minden betegségnél, itt is fontos az egyénre szabott legmegfelelőbb kezelést követni. A reflux természetgyógyászati kezelése és a gyógyszeres kezelés együttes hatása egyaránt eredményes lehet.

  
Iktatva: Kezelése, Reflux Címkék: , ,

Egy hozzászólás "Reflux természetgyógyászati kezelése"

  1. zsuzsa szerint:

    Szeretném megkérdezni, hogy a papaya fermentátum ajánlott-e reflux-ban, mint ahogy azt olvastam

    Köszönöm a választ

Írj most.

Küldés
Reflux 2024