0

Refluxot okozó ételek

A reflux betegség ellen a leghatásosabbnak a savlekötő szerek bizonyultak, viszont a gyógyulás sikerének érdekében érdemes életmódbeli változtatásokat is tennünk. Az ebben szenvedő betegek számára ajánlott az inkább többször, de egyszerre keveset jellegű diéta. Abban az esetben, ha túl sok ételt fogyasztunk, a gyomorszáj záróizmai ellazulnak, így a gyomorsav könnyedén feljuthat a nyelőcsőbe. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy az utolsó étkezés ideje ne legyen túl közel a lefekvés idejéhez, ugyanis ez is kiválthatja a refluxos tüneteket. Több refluxot okozó étel van, melynek fogyasztása nem ajánlott, hiszen kiválthatják, illetve súlyosbíthatják a panaszokat.

A refluxot okozó ételek esetében meg kell említenünk, hogy a csokoládé, a kávé, illetve az egyéb koffeintartalmú készítmények ronthatnak a beteg állapotán. Mindezek mellett ajánlott elkerülni a túl fűszeres ételek, a sült vörös húsok, az olajban sült ételek, a nyers hagyma, illetve a citrusfélék fogyasztását.

Refluxot okozó ételek

Refluxot okozó ételek

A refluxot okozó ételeken kívül még meg kell említenünk, hogy az alkoholfogyasztás gyakrakiválthat refluxos tüneteket. Az alkohol ellazítja a gyomorszáj izmait, így a sav visszajuthat a nyelőcsőbe, akárcsak a telt has esetében.

A refluxot okozó ételek főként a gyors éttermek ínycsiklandó termékei, ugyanis a zsírban, szénhidrátokban gazdag élelmiszerek, valamint a szénsavas üdítők fogyasztása könnyen vezethet a betegség kialakulásához, mivel ezek nehezen emészthetőek a gyomor számára.

 

  
Iktatva: Étrend, Reflux Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Reflux 2024